ep logo de pfizer en el edificio de los laboratorios de la marca en madrid espana a 2020
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

La farmacèutica Pfizer ha anunciat que reduirà els enviaments a Europa de la seva vacuna contra la Covid-19, que ha elaborat al costat de l'alemanya BioNTech, durant un temps. Tot això, amb l'objectiu d'incrementar-ne la producció.

Així ho ha especificat aquest divendres l'Institut Noruec de Salut Pública (FHI, per les sigles en anglès), i ho ha confirmat posteriorment la companyia, segons recull Reuters.

Segons sembla, Pfizer reduirà temporalment els lliuraments al Vell Continent a partir de la setmana que ve per augmentar la seva capacitat de producció de 1.300 a 2.000 milions de dosis a l'any.

"Encara que això afectarà temporalment els enviaments de finals de gener a principis de febrer, proporcionarà un augment significatiu de les dosis disponibles per als pacients a finals de febrer i març", ha detallat la companyia en un comunicat.

A més, Pfizer ha informat que aquests canvis en el procés i les instal·lacions per incrementar el volum de producció de dosis "requeriran aprovacions reguladores addicionals", encara que no ha especificat quines seran.

Per la seva banda, l'organisme noruec ha detallat que "aquesta reducció temporal afectarà tots els països europeus". Així, per exemple, Noruega rebrà la setmana que ve 36.075 dosis, en lloc de les 43.875 previstes, és a dir, un 17,78% menys.

I a Espanya, com l'afectarà? En aquests moments el nostre país rep unes 350.000 dosis de la vacuna de Pfizer cada dilluns, segons dades del Ministeri de Sanitat. Si s'aplica una reducció d'enviaments similar a la que ha notificat Noruega, Espanya podria passar a rebre 62.230 dosis setmanals menys, és a dir, un total de 287.770, recull Europa Press.

D'acord amb les dades aportades pel país escandinau, "encara no està clar quant de temps passarà fins que Pfizer arribi, de nou, a la seva màxima capacitat de producció".

Noticias relacionadas

contador