ep el presidente de naturgy francisco reynes
Europa Press - Archivo

Naturgy ha entrat al mercat d'energia renovable dels Estats Units després de comprar, a través de la seva filial Naturgy Solar USA, el 100% dels interessos econòmics en Hamel Renewables al país nord-americà, segons ha informat la companyia aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 23,38€
  • -2,26%

En concret, Hamel Renewables posseeix una cartera de projectes solars de 8 GW juntament amb 4,6 GW de projectes d'emmagatzematge d'energia ubicats en nou estats, dels quals 25 projectes per un total de 3,2 GW solar i 2 GW d'emmagatzematge podrien estar operatius abans de 2026.

La transacció representa un Enterprise Value de 57 milions de dòlars (46,9 milions d'euros) pel 100% del vehicle.

Com a part de la transacció, Naturgy també ha signat un acord de desenvolupament de cinc anys amb Candela Renewables, que posseeix un historial provat en el desenvolupament de projectes solars i d'emmagatzematge d'energia als Estats Units, incloent-hi diversos dels projectes a la cartera adquirida per Naturgy.

D'aquesta manera, Candela signa un acord d'exclusivitat amb Naturgy durant els propers cinc anys, mentre que Naturgy entra al mercat nord-americà amb un soci de desenvolupament de primer nivell als Estats Units.

Naturgy planeja invertir-hi fins als 1.800 milions de dòlars (1.483 milions d'euros) durant els pròxims cinc anys per disposar d'una potència operativa d'1,6 GW el 2025, alhora que manté la possibilitat de desenvolupar la resta de projectes del vehicle adquirit fins a un total de 8 GW d'energia fotovoltaica fins al 2030.

La companyia ha ressaltat que aquesta transacció representa la seva primera inversió al mercat d'energia renovable dels Estats Units i demostra el seu compromís per créixer en energies renovables en centrar-se en geografies estables i projectes en fase inicial de desenvolupament.

La transacció no està subjecta a cap aprovació reguladora o autorització de competència i, per tant, la signatura i el tancament es van realitzar simultàniament.

Noticias relacionadas

contador