jamie dimon ceo chairman jpmorgan jp morgan chase

Wall Street obre a la baixa amb caigudes del 0,3% després del pla d'estímuls de Biden (els inversors van comprar amb el rumor i venen amb la notícia) i després dels resultats dels grans bancs americans, com JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo.

  • 37.986,40
  • -

JP Morgan ha guanyat 12.100 milions de dòlars durant el quart trimestre i ha superat previsions. Les seves accions, que cotitzen a màxims històrics, pugen lleugerament.

En negatiu, Wells Fargo baixa tot i guanyar més del que s'esperava durant l'últim trimestre, ja que els seus ingressos han decebut el consen, una cosa similar al que ha presentat Citigroup.

D'altra banda, Exxon Mobil cau en desvetllar-se una investigació per part de la SEC, la Comissió de Valors americana.

Wall Street va tancar amb lleugeres caigudes i els operadors venen aquest divendres, en considerar que els nous estímuls de Biden, valorats en 1,9 bilions de dòlars, impulsaran el creixement econòmic, però també debilitaran la posició fiscal del país.

Sobretot perquè elevaran encara més el dèficit públic dels EUA, ja que les mesures no contemplen pujades d'impostos. A més, "ha estat un cas de comprar el rumor i vendre la notícia", comenta David Madden, analista de CMC Markets.

A l'agenda econòmica, les vendes al detall del desembre als EUA han estat força pitjors del que s'esperava, la qual cosa evidencia que els estímuls són molt necessaris. Falta per publicar la confiança al consumidor de gener, elaborada per la Universitat de Michigan.

En l'escena empresarial, les accions del fabricant xinès de smartphones Xiaomi s'han desplomat aquest divendres, després que l'administració Trump l'hagi inclòs a la seva llista negra de suposades empreses militars xineses.

A nivell monetari, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va comentar aquest dijous que encara no és el moment de discutir l'estratègia de sortida de la política monetària acomodatícia. En una entrevista a la Universitat de Princeton, va declarar que un augment dels tipus d'interès no arribarà aviat; i va rebutjar els suggeriments que el banc central pugui començar a reduir les seves compres de bons en un futur pròxim.

L'economia segueix sent lluny dels seus objectius i la Fed no veu cap raó per la qual alterar la política expansiva "fins que la feina estigui veritablement feta i ben feta".

Powell va declarar que informarà quan sigui apropiat parlar de dates específiques per "tancar la clau de la liquiditat"; i ha afegit que cal ser "curosos en la comunicació sobre les compres d'actius".

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,3%, fins als 52,88 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,17% i es canvia a 1,2135 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,11%, després del gran repunt dels últims dies.

Noticias relacionadas

contador