AMP.- Abertis obté un benefici de 182 milions fins al març, un 18% més, en plena OPA d'ACS i Atlantia

Europa Press | 25 abr, 2018 08:00
ep seu social dabertisbarcelona
Seu social d'Abertis a BarcelonaABERTIS

MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

Abertis va registrar un benefici de 182 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, la qual cosa suposa un augment del 18% en termes comparables respecte el mateix període de l'exercici anterior, pendent de l'OPA conjunta d'ACS i Atlantia, una operació valorada en 18.181 milions d'euros amb la qual conformaran el primer grup mundial d'infraestructures i el termini de les quals d'acceptació expira el proper 8 de maig.

Entre el gener i el març, el grup de concessions va assolir uns ingressos d'explotació de 1.231 milions d'euros, un 7% més en termes comparables respecte el mateix període del 2017, reexpressat amb motiu de la reclassificació d'Hispasat com a activitats interrompudes.

Les xifres es van veure impulsades per l'augment del trànsit.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) va assolir els 780 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 7% en termes comparables.

França es consolida com el mercat més important d'Abertis, amb una aportació a l'Ebitda del 34% del total, seguit d'Espanya (27%) i Xile, que passa a la tercera posició (15% del total).

Les inversions en el primer trimestre d'aquest any van ascendir, per la seva banda, a 145 milions d'euros, dels quals 132 milions es van destinar a creixement.

En el cas del creixement inorgànic, destaca el tancament de la compra d'una participació addicional del 6% a A4 Holding per 33 milions d'euros.

Després d'aquesta adquisició, el grup controla ara el 90% de la seva filial a Itàlia.

Pel que fa al creixement orgànic (84 milions d'euros), el gruix de les inversions es va destinar al pla de millora de la xarxa al Brasil (contorn de Florianópolis), Xile (construcció del nou tram a l'autopista Los Andes) i França (Pla Relance).

El flux de caixa discrecional entre el gener i el març va assolir els 547 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment comparable del 6,7% respecte el 2017.

TENDÈNCIA A L'ALÇA DEL TRÀNSIT

Entre el gener i el març, el trànsit va continuar amb una tendència a l'alça en tots els mercats del grup, destacant el creixement a Espanya (6,1%), el Brasil (3,1%), França (2,3%) i Itàlia (2,2%), lleugerament afavorits per la sortida de la Setmana Santa el març del 2018 (el 2017 va ser a l'abril).

En l'àmbit de la seguretat vial, el conjunt del grup presenta millores tant en els seus índexs d'accidentalitat-IF1 (-10,1%) i de mortalitat-IF3 (-8,6%), com en el nombre de morts (-5,3%).

Destaquen en aquest sentit el Brasil i l'Índia.

En el primer trimestre, el grup ha mantingut la seva política d'eficiència en la gestió activa del balanç de la companyia i la reducció de l'exposició a riscos financers.

Així, la companyia ha registrat una disminució del deute net fins als 15.201 milions d'euros (-1% respecte a tancament del 2017).

El cost mitjà del deute consolidat del grup s'ha reduït des del 4% el 2017 fins al 3,8%.

contador

Más noticias

06:00 La reunión de la Fed, el IPC europeo y los resultados marcarán la próxima semana

La semana comprendida entre el lunes 29 de abril y el viernes 3 de mayo tendrá en la reunión sobre tipos de interés de la Reserva Federal estadounidense su principal referencia bursátil. Aunque no se esperan cambios en el precio del dinero, se seguirá con especial atención el discurso de Jerome Powell, presidente de la institución.

06:00 Bolsa, bonos, oro o vivienda: ¿qué activo ofrece una mayor rentabilidad a largo plazo?

La importancia de ‘poner el dinero a trabajar’ queda claramente reflejada en una comparativa sobre la rentabilidad de distintos tipos de activos en el periodo comprendido entre 1970 y 2023 realizada por Visual Capitalist y de la que se hacen eco los estrategas de Bankinter.

27 abr La 135.ª Feria de Cantón ofrece sencillos servicios de pago para visitantes de todo el mundo

27 abr Se designa nuevo presidente para Nitto Denko Avecia Inc.

27 abr Economía.- Ibercaja dirige su actuación a jóvenes, autónomos y pymes y a impulsar su capacidad tecnológica

ZARAGOZA, 27 (EUROPA PRESS) Ibercaja Banco inicia un nuevo ciclo con el lanzamiento de su Plan Estratégico 2024-2026. Los dos programas principales en torno a los que girará su actividad serán los clientes y la resiliencia, articulados en 13 iniciativas dirigidas a jóvenes, autónomos y pymes con las que impulsar sus capacidades tecnológicas, la aplicación de IA y optimizar procesos.

27 abr Economía.- Ibercaja no prevé salir a bolsa en el próximo trienio y espera mantener beneficios de 300 millones al año

Ha presentado este sábado su Plan Estratégico 2024-2026 ZARAGOZA, 27 (EUROPA PRESS)

27 abr Econonomía.- El Plan Estratégico de Ibercaja 2024-2026 sitúa al cliente y el crecimiento comercial como principales ejes

ZARAGOZA, 27 (EUROPA PRESS) Ibercaja ha lanzado un nuevo Plan Estratégico 2024-2026 que pone el foco en el cliente, el crecimiento de la actividad comercial, la resiliencia y la transformación. Sus objetivos son conseguir una rentabilidad sostenible que permita cubrir el coste de la entidad, así como incrementar la base de capital del banco.

27 abr BofA es cauta con las petroleras en 2024 y reitera su escepticismo con Repsol

Tras un comienzo de año algo dubitativo, el petróleo ha despertado. El aumento de tensión en Oriente Medio tras el ataque de Irán a Israel y la consiguiente respuesta de Tel Aviv han vuelto a tensionar los precios del 'oro negro', aunque recientemente Irán ha asegurado que no seguirá echando leña al fuego y no continuará escalando el conflicto siempre que no haya otra ofensiva israelí. Si bien no tendrá impacto en las cuentas del primer trimestre, está por ver cómo afectará el desarrollo de estos eventos a los precios del crudo y, en consecuencia, al negocio de las petroleras en los próximos meses.

27 abr "Los mercados de activos no están reflejando el riesgo político en España"

La agitación política sigue siendo una constante en España. Y más desde que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, anunciara este miércoles que suspendía su agenda pública para "pensar y reflexionar" sobre su futuro al frente del Ejecutivo. Una decisión que dará a conocer el lunes 29 de abril y ante la que los mercados de activos se han mantenido impasibles. Al menos de momento.

27 abr La 135ª Feria de Cantón ofrece servicios de pago sin complicaciones a los visitantes de todo el mundo