Notícies de polsos

ibex portada mercados bolsa

L'IBEX repunta un 0,8% i acaricia els 9.500 després de l'optimisme de Lagarde i Trump

L'IBEX ha repuntat un 0,81%, fins als 9.468,50 punts, després que Donald Trump s'hagi pronunciat de nou sobre la guerra comercial amb la Xina i hagi assegurat que estan "molt a prop d'un gran acord". La vista també està posada en les eleccions del Regne Unit, el resultat de les quals es coneixerà aquest divendres a primera hora. A més, Christine Lagarde ha mostrat un to més optimista que Mario Draghi durant la seva primera roda de premsa com a presidenta de BCE.

ep la presidenta del banco central europeo christine lagarde

El BCE acomiada 2019 sense canvis en els tipus i amb l'estrena de Lagarde

El Banc Central Europeu (BCE) rubrica 2019 sense canvis en la seva política monetària i amb la flamant presidència de Christine Lagarde, que ha dirigit la seva primera reunió de política monetària de Consell de Govern de banc central. Així, els tipus de finançament i la facilitat marginal de crèdit s'han mantingut sense variació als seus nivells actuals del 0,00% i el 0,25% respectivament. El tipus d'interès aplicable a la facilitat de dipòsit segueix en el mínim històric de -0,50%, després de la rebaixa de 10 punts bàsics de setembre.

ep banderas comision europea en bruselas

Brussel·les reforça les sancions per protegir-se del bloqueig dels EUA a l'OMC

La Comissió Europea ha presentat aquest dijous una proposta per reforçar la capacitat de la Unió Europea d'imposar sancions a països que realitzen pràctiques comercials il·legals i al mateix temps bloquegin el sistema per resoldre les disputes a l'Organització Mundial de Comerç, com ha passat aquesta setmana amb l'òrgan d'apel·lació per les traves dels Estats Units a la renovació dels jutges.

L'IBEX tanca amb pujades del 0,81% fins als 9.468,5 punts

IBEX: els títols que més cauen són Colonial (-2,71%) i Cellnex (-1,82%)

IBEX: els valors que més pugen són CaixaBank (+4,64%) i Sabadell (+4,63%)