Notícies de polsos

ep economiabolsa- ibex 35 defiende9500 puntosla media sesionun ascenso016

L'IBEX (+0,77%) acaricia els 9.400 punts impulsat per la pujada d'Inditex

L'IBEX 35 ha pujat un 0,77%, fins als 9.392,50 punts. El selectiu se situa de nou a la resistència de 9.400 punts de la mà d'Inditex, que s'ha disparat un 5% després de publicar resultats (va guanyar un 12% més durant els nou primers mesos). Els comptes de la tèxtil han estat una de les cites del dia juntament amb les conclusions de la reunió de la Reserva Federal (Fed). A més, ha captat l'atenció la major sortida a borsa de la història, la de la petroliera estatal d'Aràbia Saudita, Aramco, que ha debutat amb forts avanços del 10%.

wall street portada dentro sitio

Signe mixt a Wall Street després de l'IPC de novembre i a l'espera de la Fed

La decisió sobre tipus d'interès que la Reserva Federal (Fed) donarà a conèixer aquest dimecres, juntament amb la dada d'inflació de novembre, marquen la sessió borsària nord-americana. Wall Street registra signe mixt mentre els inversors tenen en compte, a més, els rumors que apunten que la Xina i els EUA poden arribar a un acord comercial in extremis abans que els aranzels entrin en vigor aquest diumenge.

petroleo-560x353

Caigudes en el cru: l'OPEP deixa de produir 193.000 barrils diaris el novembre

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) va retallar el novembre la seva producció en 193.000 barrils de cru al dia, principalment pels descensos a l'Aràbia Saudita, que es trobava finalitzant el procés per treure a borsa la seva petroliera estatal, Aramco. Després de conèixer aquesta notícia, el petroli cau més d'un 1% (West Texas: -1,3%; Brent: -1,6%)

inflacion271

La inflació dels EUA es manté moderada el novembre en pujar fins al 2,1%

L'índex de preus al consum (IPC) dels EUA va pujar en taxa interanual fins al 2,1% el novembre, de manera que es manté moderada i en línia amb les expectatives. La dada, publicada aquest dimecres, reforça les expectatives generalitzades que els responsables de les polítiques de la Reserva Federal (Fed) mantindran sense canvis els tipus d'interès.

L'IBEX tanca amb pujades del 0,77% fins als 9.392,5 punts

IBEX: els valors que més pugen són Inditex (+5,24%) i Aena (+2,34%)

IBEX: els valors que més cauen són Ence (-2,48%) i Meliá Hotels (-1,24%)