ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete en el parlamento europeo
TELEFÓNICA - Archivo
2,43€
  • 0,00€
  • 1,42%

Telefónica Alemanya va oferir aquest dimecres la seva guidance a 2022 amb unes previsions que, segons els experts de Barclays, han estat per sota de les expectatives. La filial alemanya de Telefónica ha anunciat una inversió addicional durant els pròxims dos anys en l'expansió de les seves xarxes amb l'objectiu d'accelerar el creixement. La companyia preveu que aquesta nova fase inversora elevi els seus ingressos com a mínim a un 5% entre 2020 i 2022 i incrementi el marge de resultat brut d'explotació (OIBDA), tot i que comportarà una retallada del dividend des dels 0,27 euros per acció abonats amb càrrec a l'exercici 2018 fins als 0,17 euros.

"La nova guidance de Telefónica va ser negativa enfront de les expectatives, amb un increment del capex superior al que s'esperava, i lògicament una retallada més forta del dividend. Dit això, creiem que la seva estimació d'ingressos i OIBDA és sostenible. Assumim que el capex tornarà a nivells més normalitzats el 2022. La relació risc/rendibilitat (a Telefónica Deutschland) segueix sent atractiva, des del nostre punt de vista, amb uns múltiples el 2020 en línia amb els seus parells, però major creixement que la resta a partir de 2021", expliquen aquests experts.

Barclays ha retallat el preu de Telefónica Alemanya un 9% (des dels 3,30 euros previs fins als 3 euros), al mateix temps que reitera el consell de sobreponderar. A més, manté la seva estimació d'ingressos (+8% el 2022 enfront del +5% de la guidance). La previsió d'OIBDA també es manté sense canvis, però eleven la de capex un 19% i un 13% el 2020 i 2021, respectivament. "Retallem l'estimació de dividend per acció per 2019 a 0,17 euros, en línia amb la guidance, i assumim un creixement del 5% després, cosa que ens manté molt per sota de l'objectiu de palanquejament màxim de 2,5 vegades", conclou Barclays.

Noticias relacionadas

contador