indra lockheed martin
17,95€
  • -0,09€
  • -0,50%

Indra ha signat un contracte de més de 150 milions d'euros amb l'empresa nord-americana Lockheed Martin per subministrar els elements principals de l'antena de radar AESA de vigilància antiaèria en banda S de les futura F110, un dels sensors que convertiran aquesta fragata a una de les més avançades de la seva classe al món. Segons ha explicat la companyia en un comunicat, l'acord s'estendrà durant set anys.

Aquest és el primer dels contractes que Indra espera adjudicar-se dins de la fase de construcció de les cinc fragates per dotar-les dels sensors que porta el seu pal integrat. Contempla el subministrament d'elements crítics per realitzar la transmissió i recepció digital de cada radar.

El radar banda S de guerra antiaèria és un dels sensors clau del vaixell i li aportarà superioritat i domini a zona d'operacions. Es tracta d'un sistema completament digitalitzat i construït amb centenars de petits blocs o tils independents. Les seves facetes planes repartides al voltant del màstil redueixen al màxim la secció radar del vaixell.

Com expliquen, gràcies a aquests blocs o tils, el sistema podrà operar com si comptés amb diversos radars treballant de forma simultània, cosa que li dota de la seva capacitat multifunció. Podrà, per exemple, operar com un radar de llarg abast i integrar el control dels míssils, alhora que fixa el seguiment sobre múltiples blancs.

En un acte celebrat a la seu de Navantia a Madrid, el vicepresident i director general de la línia de negoci de sistemes integrats i sensors de Lockheed Martin, Paul Lemmo, i el conseller director general de Transport i Defensa d'Indra, Ignacio Mataix, han tancat l'acord.

Noticias relacionadas

contador