nestle-envisage-de-ceder-son-activite-us-de-confiserie
95,60Fr.
  • -0,40Fr.
  • -0,42%

Nestlé ha arribat a un acord per vendre, per 4.000 milions de dòlars, el seu negoci de gelats nord-americans a Froneri, una aliança d'empreses enfocada en gelats que la pròpia Nestlé va crear el 2016 juntament amb PAI Partners i en la qual té una participació del 44, 5%.

En concret, Nestlé i PAI Partners van fusionar el negoci europeu de gelats de Nestlé a 20 països i R&R, propietat de PAI, per crear Froneri, una de les companyies de gelats més grans del món.

Froneri ha estat capaç d'aconseguir vendes ràpides i creixement de beneficis i guanyar quota de mercat i aconseguir una facturació de gairebé 2.900 milions de francs suïssos el 2018.

Després d'aquest acord, Froneri, que ja tenia operacions a Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia-Pacífic, ara tindrà una forta presència als EUA, al mercat de gelats més gran de món. Les recents adquisicions de TIPTOP a Nova Zelanda i el negoci de gelats de Nestlé a Israel també han augmentat la creixent presència global d'aquesta companyia.

El negoci de gelats de Nestlé USA va aconseguir el 2018 una facturació de 1.800 milions de dòlars. Amb marques com Häagen-Dazs, Drumstick i Outshine, l'empresa lidera les categories clau de gelats, especialment la súper premium.

Mark Schneider, CEO de Nestlé, ha assenyalat sobre aquest acord que "la creació de Froneri ha estat un gran èxit. Ara estem fent d'aquest negoci el nostre soci estratègic global en gelats i estem convençuts que l'exitós model de negocis de Froneri pot estendre al mercat dels Estats Units. Amb aquesta transacció, estem fent un pas decisiu cap al nostre objectiu d'aconseguir el lideratge mundial en gelats".

Per la seva banda, Ibrahim Najafi, CEO de Froneri, ha afirmat que "aquesta és una altra adquisició important per Froneri a mesura que avancem per convertir-nos en la millor companyia de gelats del món. Estem encantats de portar marques nord-americanes tan estimades a la família Froneri. L'adquisició és un testimoni de la fortalesa i la longevitat de la nostra relació amb Nestlé. Aquesta associació i el suport continu dels socis de PAI seran essencials per garantir que seguim delectant als consumidors amb productes innovadors i d'alta qualitat a tots els mercats".

Noticias relacionadas

contador