• La decisió de Donald Trump sobre l'acord nuclear amb l'Iran centra l'interès dels inversors
  • El petroli West Texas cau més d'un 3,5% i el Brent, a prop d'un 3%
brokerbolsa

L'IBEX 35 se salva de les pèrdues que han protagonitzat els índexs del Vell Continent aquest dimarts. Al tancament de la sessió, el selectiu espanyol ha remuntat lleugerament fins a acabar la jornada amb una pujada del 0,27%, amb la qual cosa aconsegueix mantenir-se per sobre dels 10.100 punts (10.168), i prossegueix el seu avanç cap a les seves resistències clau.

  • 10.954,30
  • 0,59%

IAG ha tancat com el valor més alcista d'aquest dimarts, en pujar un 3,8%, i ha arribat a superar màxims històrics en tocar els 7,986 euros, per sobre dels seus últims màxims de novembre de 2015, als 7,942 euros. També en verd ha destacat Grifols, amb una pujada del 2,97%, i Sabadell, que ha pujat un 1,61%.

En canvi, Red Eléctrica ha protagonitzat les caigudes i s'ha deixat un 0,8%, seguit de Repsol, que ha cedit un 0,71% després dels seus màxims històrics d'ahir, i Enagás, que ha caigut un 0,66%.

En vermell també ha tancat Endesa (-0,1%) després de presentar els seus comptes trimestrals aquest dimarts. L'energètica va guanyar 372 milions durant el primer trimestre de l'any, un 47% més. Els seus ingressos han caigut durant el període un 1%, fins als 5.169 milions. La companyia ha explicat que la millora que s'observa en aquests comptes té molt a veure amb la comparativa amb un 2017 durant el qual es van registrar a Espanya "unes condicions de mercat molt negatives".

Un altre dels valors que ha estat notícia ha estat ACS (0%), el president del qual, Florentino Pérez, ha avançat que dispararà el seu benefici un 35% i el seu dividend el 2019 després de comprar-se Abertis.

Al Mercat Continu, han despuntat Solaria (+8,62%), Audax (+7,07%) i Oryzon Genomics (+5,49%). Aquesta última ha anunciat que ha rebut l'aprovació a França per avançar amb l’ORY-2001 en pacients amb malaltia d'Alzheimer.

Fora d'Espanya, Deutsche Post s'ha deixat gairebé un 7% en borsa després de decebre amb els seus resultats trimestrals.

PETROLI, TRUMP I IRAN

Pel que fa al petroli, avui està caient després de marcar màxims des de finals de 2014. El West Texas cau més d'un 3,5%, fins a poc més dels 68 dòlars (68,2 dòlars), mentre el Brent voreja als 74 dòlars (-2,95%, 73,92 dòlars). Els inversors segueixen molt atents al que pugui passar amb l'acord nuclear amb Iran. El termini, perquè Donald Trump prengués una decisió al respecte acaba aquest dissabte i el president dels Estats Units va llançar una piulada en què va avançar la seva intenció d'anunciar la seva decisió sobre l'acord amb l'Iran avui mateix.

Pel que fa a la resta, l'agenda de dades de la jornada té poques referències destacables. La producció industrial d'Alemanya va pujar un 1,0% al març davant el 0,8% previst. Les exportacions de març van augmentar un 1,7% enfront de l’1,8% estimat. A més, ha parlat el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, i ha assenyalat que tipus més alts no posaran en risc la conjuntura econòmica.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons opina José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, l'interessant d'aquesta sessió ha estat el màxim que ha marcat l'IBEX als 10.180 punts, cosa que significa que ha "acariciat" l'important buit baixista setmanal dels 10.210 punts, on hi ha la resistència. En cas de tancar per sobre, Rodríguez opina que el idea és que ho faci a preus de tancament d'un divendres, per allò de tractar-se d'un buit baixista setmanal. Per sota, pel que fa als suports, el més immediat és dels 9.940-9.950 punts, abans resistència.

Quant a la resta d'índexs europeus, segueixen mostrant-se forts, més que el nostre selectiu. "O molt canvien les coses o els màxims anuals que es van aconseguir a finals de gener es visitaran més aviat que tard", opina l'analista. Per valors concrets, Rodríguez destaca els màxims històrics d'ahir en Repsol i els d'avui en IAG. Sobre Telefónica, opina que "de moment, està sent capaç de respectar el suport dels 8,25 euros, i mentre sigui així no descartem un moviment cap a la resistència dels 8,6 euros". Dins dels bancs, ressalta BBVA, "que presenta una important resistència a la volta de la cantonada, als 6,85-6,90 euros".

Noticias relacionadas

contador