• L'estudi d'Oryzon reclutarà 90 pacients i incorporarà, a més, com a objectius secundaris les diferents dimensions que es manifesten en els pacients d'Alzheimer
carlos buesa oryzon

La biofarmacèutica Oryzon Genomics es dispara aquest dimarts (+10%) després d'anunciar que ha rebut l'aprovació per a un assaig clínic (CTA) de l'Agència Francesa del Medicament (ANSM) per dur a terme un assaig de Fase IIa amb ORY-2001 en pacients amb malaltia d'Alzheimer (EA) en estat lleu i moderat.

  • 1,96€
  • -1,90%

A més de l'Agència Francesa del Medicament (ANSM), la companyia ha rebut l'aprovació del Comitè Ètic per dur a terme aquest assaig a França. L'assaig clínic es durà a terme en diferents hospitals espanyols, francesos i també britànics una vegada que es rebin les corresponents aprovacions de les autoritats reguladores del Regne Unit.

L'estudi, anomenat ETHERAL (per les seves inicials angleses d’"Aproximació Epigenètica a la THErapia en malaltia d'Alzheimer"), està dissenyat com un estudi aleatoritzat, de doble cec, controlat de tres braços paral·lels, un amb placebo i dos amb dosis actives, de 26 setmanes de durada per avaluar la seguretat i tolerabilitat d’ORY-2001 en pacients amb malaltia d'Alzheimer en estat lleu i moderat.

L'estudi d'Oryzon reclutarà 90 pacients i incorporarà, a més, com a objectius secundaris les diferents dimensions que es manifesten en els pacients d'aquesta malaltia, no només l'evolució de la memòria, sinó també les alteracions del comportament com l'agressivitat i la desconnexió social. Durant l'assaig es mesuraran també els nivells de diversos biomarcadors en líquid cefaloraquidi (LCR). La companyia espera llançar un estudi bessó als EUA durant els propers mesos.

Noticias relacionadas

contador