• ACS i Atlantia preveuen concloure la presa d'Abertis al proper mes de juny
ep juntaaccionistasacs 20180309182201
EUROPA PRESS - Archivo

ACS celebra aquest dimarts, 8 de maig, la seva junta general d'accionistes, que coincideix així amb la finalitat del termini d'acceptació de l'OPA acordada amb la italiana Atlantia per comprar Abertis, una operació que donarà lloc al primer grup d'infraestructures del món.

ACS

  • 37,58€
  • -1,05%

L'assemblea, que serà la primera de Marcelino Fernández Verdes com a conseller delegat, no inclou cap punt relacionat amb l'operació en la seva ordre del dia oficial. No obstant això, el consell d'ACS donarà compte als socis sobre l'acord assolit el passat mes de març amb Atlantia per deixar de banda la 'batalla' d'Opes que lliuraven des de feia mesos per Abertis i fer-se conjuntament amb el grup de concessions.

De fet, Fernández Verdes ja va informar d'aquest acord divendres passat, davant la junta d'accionistes de Hochtief, filial d'ACS a través de la qual precisament s'instrumenta l'oferta conjunta.

En concret, va indicar que ACS i Atlantia preveuen concloure la presa d'Abertis el proper mes de juny, o a començaments del tercer trimestre de l'any. En el cas d'ACS, la companyia que presideix Florentino Pérez celebrarà així la seva junta coincidint amb l'últim dia del període d'acceptació de l'OPA i en tant s'espera que d'aquí a uns dies es conegui el resultat de l'oferta.

Un cop es liquidi l'oferta i Abertis s'exclogui de Borsa, el seu control el prendrà una societat conjunta constituïda per Atlantia, ACS i la mateixa Hochtief. Pel que fa a l'ordre del dia de la junta d'ACS, inclou el nou sistema de retribucions de la companyia per al trienni 2018 i 2020, amb el qual el grup pretén adequar-se als estàndards internacionals govern corporatiu.

Així mateix, la constructora proposarà als seus socis el repartiment de dividend, pel qual es mantindrà el sistema d''scrip dividend', que dona a triar els socis cobrar aquesta retribució en accions o en metàl·lic. A més, proposarà reelegir Deloitte com a auditor del grup.

DEUTE MÍNIM HISTÒRIC

Florentino Pérez, Marcelino Fernández Verdes i la resta del consell d'ACS es presentaran davant els socis en la junta després de tancar l'exercici 2017 amb un deute mínim històric de només 153 milions d'euros, un 87,4% inferior a la de 1.214 milions d'euros comptabilitzada un any abans.

A més, la companyia va assolir l'any passat la qualificació d''investment grade', un dels seus objectius dels últims exercicis, i va reportar un benefici net de 802 milions d'euros, 6,8% superior al d'un any abans. De la mateixa manera, ACS donarà compte dels grans 'macroprojectes' d'infraestructures sumats en els darrers mesos a la seva cartera d'obra, com són els sistemes ferroviaris sense conductor de l'Aeroport de Los Angeles i de Mont-real, o les obres al complex hidroelèctric més gran que es construeix al Canadà.

Noticias relacionadas

contador