• El petroli cau més d'un 3% i mira expectant cap a Trump
iag280

IAG sobrevola màxims històrics al parquet als 7,948 euros, respecte als 7,942 de novembre de 2015. El conglomerat de companyies aèries va celebrar a borsa divendres passat els seus resultats del primer trimestre del 2018 i el rebuig de Norwegian. La companyia s'estén aquest dimarts les seves pujades, amb un +3,80% a l'IBEX 35 (el millor valor del selectiu espanyol) i un +3% al FTSE 100.

IAG

  • 2,05€
  • -0,87%

L'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, afirma que "el títol està en pujada lliure, és a dir, sense resistència de cap tipus". A més, recorda que "l'últim ral·li va començar amb un buit alcista als 7,28 euros", de manera que "mentre el preu no tanqui per sota, no tindrem el més mínim senyal de debilitat a curt termini". A mitjà i llarg termini: "És un títol impecablement alcista".

Els analistes afirmen que "és un títol impecablement alcista"

El grup es va apuntar un benefici de 280 milions d'euros, un 75% més que durant els tres primers mesos de l'anterior exercici. Després de presentar els seus comptes, la companyia es va disparar gairebé un 6% a l'FTSE 100 i l'IBEX 35.

Per la seva banda, el benefici net abans de partides excepcionals gairebé es va triplicar en passar de 72 a 206 milions. Els ingressos totals van créixer un 2,1%, fins als 5.022 milions d'euros. La companyia ha reformulat els resultats del primer trimestre de 2017 per reflectir les noves normes comptables NIIF 15 'Ingressos procedents de contractes amb clients' i NIIF 9 'Instruments financers'.

Willie Walsh, conseller delegat d'IAG, ha indicat que la seva companyia va registrar "un altre rendiment trimestral sòlid amb un benefici de les operacions de 280 milions d'euros abans de partides excepcionals i va superar així els 160 milions d'euros de l'any anterior", indica.

"La nostra tendència positiva dels ingressos unitaris de passatge continua amb un increment del 3,5% a tipus de canvi constants. Aquesta tendència es va beneficiar de l'efecte de les dates de la Setmana Santa. Els nostres costos unitaris excloent-ne el combustible abans de partides excepcionals van disminuir un 0,9% a tipus de canvi constants", afirma Walsh.

EL PETROLI MIRA A TRUMP

IAG està aconseguint esquivar la pujada dels preus del cru, que va tocar màxims de 2014 aquest dilluns. El conglomerat de companyies aèries s'aprofita, a més, aquest dimarts la caiguda del petroli, que es deixa més d'un 3% amb la mirada expectant cap a Donald Trump.

El president dels EUA anunciarà aquest dimarts a les 20:00 (hora espanyola) si abandona o no el pacte nuclear amb l'Iran. La sortida dels Estats Units, podria provocar que el tercer major productor de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) deixi de produir entre 200.000 i 300.000 barrils menys de cru al dia. D'aquesta manera, els preus del petroli s'elevarien i les aerolínies com IAG serien unes de les grans perjudicades del mercat.

NORWEGIAN VA DIR 'NO'

Norwegian Air Shuttle ha confirmat aquest divendres que va rebre dues ofertes condicionals separades per part d'IAG. Les dues ofertes han estat rebutjades per "unanimitat" pel consell d'administració de la companyia perquè "infravaloraven" la companyia i les seves perspectives.

Les accions de l'aerolínia noruega va caure llavors un 10% en borsa després de conèixer la notícia. Norwegian ha confirmat en un comunicat que el seu consell d'administració va rebre dues ofertes condicionals separades per part d'IAG, matriu d'Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus, en relació amb l'adquisició del 100% del capital de la societat.

Noticias relacionadas

contador