• Pérez ha subratllat el caràcter de llarg termini de l'aliança entre ACS i Atlantia al grup de concessions
ep juntaaccionistasacs 20180309182201
EUROPA PRESS - Archivo

ACS estima que el seu benefici net es dispararà un 35% el 2019 en comparació amb el de 2017 gràcies a l'aportació d'Abertis. La constructora traslladarà aquest augment de guanys als seus accionistes mitjançant un increment del dividend "de, com a mínim, la mateixa proporció", ha anunciat el president de la companyia, Florentino Pérez.

ACS

  • 37,64€
  • -0,90%

"L'operació d'Abertis, junts amb les excel·lents perspectives de creixement, repercutiran en un increment substancial en el benefici net i en els fons distribuïbles durant els propers anys", ha assegurat durant la seva intervenció davant la junta general d'accionistes recollida per Europa Press.

"L'operació d'Abertis, junts amb les excel·lents perspectives de creixement, repercutiran en un increment substancial en el benefici net i en els fons distribuïbles durant els propers anys", ha dit Florentino Pérez

En concret, Florentino Pérez preveu que el benefici d'ACS el 2019, un cop hagi culminat la presa d'Abertis juntament amb Atlantia, es dispari un 35% en comparació amb el de 2017, gràcies a la participació que tindrà en l'empresa d'autopistes i també a les "excel·lents perspectives de creixement".

"La nostra intenció és transferir aquest increment de valor als nostres accionistes, augmentant el dividend per acció com a mínim en la mateixa proporció", ha assegurat davant els socis.

Durant la seva intervenció a l'assemblea d'ACS, el seu president també ha destacat el "valor estratègic" de l'operació en Abertis juntament amb Atlantia i va subratllar el caràcter de llarg termini d'aquesta aliança hispano-italiana en el grup de concessions.

"És un projecte de futur, il·lusionant, amb bases sòlides i gran potencial de creació de valor per a totes les parts implicades", ha indicat en relació a la transacció, una operació valorada en 18.181 milions d'euros, de la qual precisament aquest dimarts conclou el termini d'acceptació.

Després de recordar que ACS va ser, junts amb l'actual fundació bancària La Caixa fundador d'Abertis el 2002, i el desig de la constructora de tornar a integrar el grup a la companyia, Florentino Pérez ha exposat davant els socis el pacte al qual finalment van arribar amb Atlantia, amb el qual van deixar de banda la 'batalla' d’opes que durant mesos van lliurar per la companyia.

"Aquesta aliança estratègica d'Atlantia, ACS i la seva filial Hochtief, tracta d'unir esforços i capacitats per desenvolupar un projecte global i enriquidor per a tots", ha assegurat.

"Estem combinant el major grup constructor a escala mundial amb la major cartera de concessions del món, situant-nos com a líder global d'infraestructures", ha emfatitzat. "Una plataforma amb la qual aprofitarem el potencial de creixement del sector en mercats estratègics", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador