AMP.- Gas Natural Fenosa guanya 320 milions fins al març, un 7,4% més

Europa Press | 26 abr, 2018 04:36
ep presidentgas natural fenosa francisco reynes
El president de Gas Natural Fenosa, Francisco ReynésGAS NATURAL FENOSA

MADRID, 26 (EUROPA PRESS)

Gas Natural Fenosa va registrar un benefici net de 320 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, la qual cosa suposa un increment del 7,4% respecte el mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest benefici inclou la plusvàlua per la venda dels negocis a Itàlia per 168 milions, així com una deterioració de 170 milions per correccions preliminars en els valors comptables, bàsicament com a conseqüència de la possible sortida o discontinuació de diversos negocis en el marc de l'optimització de la cartera de les diferents activitats i geografies.

El benefici net recurrent del primer trimestre del grup presidit per Francisco Reynés es va situar en 324 milions, un 32,8% més que el del primer trimestre del 2017.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) va assolir els 1.053 milions en el primer trimestre, la qual cosa suposa un increment del 2,7% respecte el mateix trimestre del 2017, gràcies al bon comportament dels negocis, especialment el de gas.

Per la seva banda, l'Ebitda recurrent de l'energètica es va situar en 1.107 milions, amb un increment del 7,8% respecte el primer trimestre del 2017.

Entre el gener i el març, la xifra de negocis de Gas Natural Fenosa va totalitzar 6.089 milions d'euros, un 5,2% per sobre de la de fa un any.

EL NOU PLA ESTRATÈGIC, DURANT LA SEGONA QUINZENA DE JUNY

Així mateix, Gas Natural Fenosa ha assenyalat que continua treballant en el seu nou pla estratègic, que presentarà en la segona quinzena de juny i que "marcarà els pilars de transformació i les línies de treball de la companyia en el futur, amb una clara orientació a la creació de valor".

La companyia ha ressaltat que incrementa el seu focus en la generació de caixa a través de la millora dels resultats recurrents i desinversions selectives, eficiències més importants i una optimització de la inversió.

D'aquesta manera i excloent projectes de creixement singulars, Gas Natural Fenosa va invertir prop de 300 milions d'euros durant el trimestre, un 10% menys.

A tancament del primer trimestre, el deute financer net de la companyia se situava en 13.031 milions d'euros, situant el ràtio d'endeutament en el 39,5%, inferior en gairebé cinc punts al del mateix període de l'any anterior i el ràtio deute financer net/Ebitda en 3,3 vegades.

VENDA DE NEGOCIS A MOLDÀVIA, KÈNIA I COLÒMBIA

Així mateix, Gas Natural Fenosa va assenyalar que, dins del seu procés de revisió i optimització de la seva cartera de negocis i de la revisió de les seves activitats i geografies no estratègiques, segueix amb els seus processos competitius de venda per als seus negocis de distribució a Moldàvia i generació elèctrica a Kènia.

També continua el procés de venda dels actius de gas a Colòmbia iniciat l'any passat.

En aquest primer trimestre, el grup va completar la venda de la seva participació minoritària del 20% en la companyia Holding de Negocis de Gas (Nedgia) a Allianz Capital Partners i Canada Pension Pla Investment Board per 1.500 milions d'euros, i va generar un increment de reserves d'uns 1.000 milions d'euros, així com la de la seva distribuïdora i comercializadora de gas a Itàlia, per 736 milions, generant aquestes plusvàlues de 168 milions d'euros.

Així mateix, va completar aquest mes d'abril la cessió del contracte de subministrament de gas de Shah Deniz II per 30 milions d'euros.

Per àrees de negoci, l'Ebitda de distribució de gas del grup energètic, incloent Espanya i Llatinoamèrica, va assolir els 333 milions d'euros.

A Espanya va ser de 214 milions d'euros, un 4,9% menys, degut principalment al menor ingrés de lloguer de comptadors derivat de l'aplicació d'una reducció en el preu aprovada pel Govern a partir del gener.

Mentre, l'Ebitda de la distribució de gas a Llatinoamèrica va assolir els 119 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 3,1% respecte l'any anterior, principalment a causa de la revisió tarifària de gas a l'Argentina.

Per la seva banda, l'Ebitda recurrent de la distribució elèctrica del grup presidit per Francisco Reynés es va situar en els 268 milions d'euros a tancament de març.

A Espanya, l'Ebitda recurrent d'aquesta activitat va assolir els 160 milions d'euros, la qual cosa representa un increment de l'1,9% respecte el mateix període de l'any anterior, a causa principalment de la implantació de mesures d'eficiència en el negoci durant l'exercici 2017.

Pel que fa a l'activitat de gas majorista i minorista, l'Ebitda va ascendir a 259 milions d'euros, un 60% més, degut principalment a l'increment en els volums de venda de GNL internacional en un entorn de preus de gas més elevats en context hivernal.

Mentrestant, l'Ebitda de l'activitat d'electricitat a Espanya va ser de 124 milions d'euros, amb un descens de el 1,6%.

La demanda d'electricitat al país va assolir en el primer trimestre els 66.020 gigavatios hora (GWh), un 2,9% superior al mateix període del 2017, continuant amb la tendència de creixement positiu dels darrers trimestres.

contador

Más noticias

06:00 La reunión de la Fed, el IPC europeo y los resultados marcarán la próxima semana

La semana comprendida entre el lunes 29 de abril y el viernes 3 de mayo tendrá en la reunión sobre tipos de interés de la Reserva Federal estadounidense su principal referencia bursátil. Aunque no se esperan cambios en el precio del dinero, se seguirá con especial atención el discurso de Jerome Powell, presidente de la institución.

06:00 Bolsa, bonos, oro o vivienda: ¿qué activo ofrece una mayor rentabilidad a largo plazo?

La importancia de ‘poner el dinero a trabajar’ queda claramente reflejada en una comparativa sobre la rentabilidad de distintos tipos de activos en el periodo comprendido entre 1970 y 2023 realizada por Visual Capitalist y de la que se hacen eco los estrategas de Bankinter.

27 abr La 135.ª Feria de Cantón ofrece sencillos servicios de pago para visitantes de todo el mundo

27 abr Se designa nuevo presidente para Nitto Denko Avecia Inc.

27 abr Economía.- Ibercaja dirige su actuación a jóvenes, autónomos y pymes y a impulsar su capacidad tecnológica

ZARAGOZA, 27 (EUROPA PRESS) Ibercaja Banco inicia un nuevo ciclo con el lanzamiento de su Plan Estratégico 2024-2026. Los dos programas principales en torno a los que girará su actividad serán los clientes y la resiliencia, articulados en 13 iniciativas dirigidas a jóvenes, autónomos y pymes con las que impulsar sus capacidades tecnológicas, la aplicación de IA y optimizar procesos.

27 abr Economía.- Ibercaja no prevé salir a bolsa en el próximo trienio y espera mantener beneficios de 300 millones al año

Ha presentado este sábado su Plan Estratégico 2024-2026 ZARAGOZA, 27 (EUROPA PRESS)

27 abr Econonomía.- El Plan Estratégico de Ibercaja 2024-2026 sitúa al cliente y el crecimiento comercial como principales ejes

ZARAGOZA, 27 (EUROPA PRESS) Ibercaja ha lanzado un nuevo Plan Estratégico 2024-2026 que pone el foco en el cliente, el crecimiento de la actividad comercial, la resiliencia y la transformación. Sus objetivos son conseguir una rentabilidad sostenible que permita cubrir el coste de la entidad, así como incrementar la base de capital del banco.

27 abr BofA es cauta con las petroleras en 2024 y reitera su escepticismo con Repsol

Tras un comienzo de año algo dubitativo, el petróleo ha despertado. El aumento de tensión en Oriente Medio tras el ataque de Irán a Israel y la consiguiente respuesta de Tel Aviv han vuelto a tensionar los precios del 'oro negro', aunque recientemente Irán ha asegurado que no seguirá echando leña al fuego y no continuará escalando el conflicto siempre que no haya otra ofensiva israelí. Si bien no tendrá impacto en las cuentas del primer trimestre, está por ver cómo afectará el desarrollo de estos eventos a los precios del crudo y, en consecuencia, al negocio de las petroleras en los próximos meses.

27 abr "Los mercados de activos no están reflejando el riesgo político en España"

La agitación política sigue siendo una constante en España. Y más desde que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, anunciara este miércoles que suspendía su agenda pública para "pensar y reflexionar" sobre su futuro al frente del Ejecutivo. Una decisión que dará a conocer el lunes 29 de abril y ante la que los mercados de activos se han mantenido impasibles. Al menos de momento.

27 abr La 135ª Feria de Cantón ofrece servicios de pago sin complicaciones a los visitantes de todo el mundo