eeuu china

L'entrada en vigor dels aranzels als productes xinesos per part dels EUA s'acosta i es produirà, si res no ho impedeix, aquest diumenge. No obstant això, alguns analistes creuen que els dos països anunciaran que han assolit un acord comercial durant les hores prèvies, concretament, dissabte a la nit.

Hi haurà un anunci d'"onzena hora" sobre un acord dissabte a la nit. "Sortiran i diran 'tenim un tracte, estem treballant en ajustar-lo, afinar-lo. Però, per mostrar bona fe, no anem a imposar aquests aranzels'. I després els mercats pujaran". És el que assenyala l'analista de Slatestone Wealth, Kenny Polcari, a CNBC.

Hi haurà un anunci d'"onzena hora" sobre un acord dissabte a la nit

Fins i tot si no hi ha un acord de fase u pel diumenge, ambdues parts probablement indicaran que estan en un estat d'espera en termes de l'acord comercial. "Crec que el que es pot veure és alguna cosa al llarg de les línies de: 'encara estem negociant, estem a la recta final, estem a l'espera de posar la ploma al paper, les tarifes aniran al seu lloc al 15%, però no recaptarem cap ingrés durant els propers sis mesos'", explica des de Standard Chartered Bank Eric Robertson.

Les dues economies romanen bloquejades en les negociacions per a un acord comercial de fase u, amb el qual, per ara, els aranzels addicionals del 15% sobre aproximadament 160.000 milions de dòlars en exportacions entraran en vigència diumenge. El president dels EUA, Donald Trump, va anunciar l'octubre que l'acord inicial es completaria abans de final d'any.

"Els EUA no està disposat a complir el termini de la Xina per revertir els aranzels existents a canvi de les seves compres de productes agrícoles nord-americans. La decisió final de retardar els aranzels recau en el president Trump", consideren en DBS.

Noticias relacionadas

contador