ep pablo isla presidenteinditex 20190823120503
INDITEX - Archivo
45,34€
  • 0,64€
  • 1,43%

Les xifres d'Inditex baten expectatives i posicionen la companyia presidida per Pablo Isla com una de les poques al sector que aconsegueix fer front als canvis. És el que assenyalen els analistes, que consideren el grup com un guanyador a llarg termini després que aquest dimecres hagi presentat uns guanys un 12% superiors. En borsa, les seves accions s'han col·locat com les més alcistes de l'IBEX 35 aquest dimecres, amb una pujada del 5,24%.

Aquest augment dels beneficis registrats durant els nou primers mesos de l'any, fins als 2.720 milions d'euros enfront dels 2.438 milions d'euros del mateix període del 2018 se suma al creixement del 14% durant el tercer trimestre en comparació amb els tres mesos anteriors, amb un resultat net de 1.171 milions d'euros.

L'empresa creada per Amancio Ortega i propietària de marques com Zara "mostra el camí en el comerç minorista", i es posiciona com "un dels pocs jugadors en aquest espai que ha aconseguit fer front als canvis al sector" en un any durant el qual hi ha hagut "poc ànim per als minoristes en general", assenyalen en CMC Markets.

Per la seva banda, en RBC també es mostren "positius" respecte a Inditex, ja que creuen que "és un guanyador multicanal global a llarg termini".

Per als analistes de Bankinter, els resultats d'Inditex "baten les expectatives de consens i mantenen la recuperació en el ritme de creixement de les vendes, menor impacte negatiu per tipus de canvi i marges sostinguts". Les vendes "mantenen la recuperació de tracció iniciada al primer trimestre del l'any", mentre que la generació de caixa "segueix sòlida".

Expliquen que la menor intensitat de capital, amb un 90% de les botigues ja optimitzades el 2017 i 2018, és el que va portar el grup a anunciar una nova política de dividends el 2018, amb un augment del payout del 50% al 60% més un dividend extraordinari d'1 euro per acció durant el període 2018-2020.

Inditex, que ha rendit comptes aquest dimecres, va registrar entre gener i setembre unes vendes que van ascendir als 19.820 milions d'euros, un 7,5% superior a les del mateix període del 2018. La tèxtil ha assenyalat que a causa del "fort acompliment operatiu i de la bona evolució del circulant ", la caixa neta es va incrementar un 17%. Quant als objectius, ha reiterat la intenció de creixement de vendes comparables d'entre el 4% i el 6% durant el present exercici.

Noticias relacionadas

contador