Notícies de polsos europa

cb bajista 23

Els inversors baixistes aposten dins de l'Ibex contra Ferrovial, ACS, Indra i Ence

Ferrovial, ACS, Indra i Ence. Són els quatre valors de l'Ibex assetjats pels inversors baixistes després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors hagi aixecat la prohibició d'establir posicions curtes sobre les accions de la Borsa espanyola (Sabadell és el cinquè valor en el qual els baixistes ja han pres posicions, tal com va publicar Bolsamanía divendres passat).

ep centro comercial carmila 20190422172504

Desfeta als centres comercials: les franquícies regategen i els independents tanquen

Els problemes dels centres comercials es multipliquen. Després de més dos mesos d'inactivitat, moltes botigues s'han vist obligades a tancar definitivament, i les que queden obertes estan intentant negociar notables rebaixes en el lloguer. Sobretot les grans franquícies, que exigeixen no pagar res, al·ludint que són elles les que atreuen al públic, segons apunten diferents fonts del sector.

imagen-sede-central-banco-espana 0

Els joves no pateixen més precarietat, però sí més rotació, segons el Banc d'Espanya

Les noves generacions "no semblen enfrontar-se", en termes de temporalitat, a un mercat de treball més precari que generacions anteriors, segons el Banc d'Espanya, encara que, en termes de parcialitat, la institució sí que observa una "clara tendència estructural" cap a una menor durada de la jornada que afecta tots els grups d'edat i tots els nivells educatius, però amb més intensitat als joves menys formats i amb estudis mitjans.

ep tienda ikea

Ikea cancel·la l'ERTO malgrat no estar 100% operativa i inicia la reobertura de botigues

Ikea ha iniciat la reobertura de manera escalonada d'algunes de les seves botigues a Espanya, concretament, de les localitzades en zones que passen a la Fase 2, i ha cancel·lat l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per la crisi del coronavirus, reincorporant la totalitat de la plantilla tot i no estar 100% operativa, segons ha informat la multinacional sueca en un comunicat.