L'Ibex 35 ha pujat un 2,38%, fins a 6.856,80 punts, gràcies a l'espectacular ral·li que estan vivint els valors relacionats amb el turisme. Meliá, NH, eDreams, IAG, Amadeus, Aena... tots ells avancen amb moltíssima força després de les paraules del cap de setmana del president, Pedro Sánchez, sobre el turisme, tant nacional com internacional. Sembla que enguany hi haurà finalment temporada d'estiu a Espanya, i això està impulsant amb ganes a tots aquests títols, sobretot a les hoteleres.

  • 11.140,60
  • 1,43%

Meliá es dispara més d'un 20%, igual que NH. L'agència de viatges eDreams puja un 18%, i IAG un 7% i Aena, un 5%.

"Ha arribat el moment", va dir Sánchez. "Tenim el propòsit de garantir la reactivació del turisme nacional de cara a aquesta mateixa temporada d'estiu", i "els turistes estrangers poden des de ja també planificar les seves vacances al nostre país", va afegir.

El protagonisme del turisme s'ha produït en una una jornada atípica, sense les referències de Wall Street o Regne Unit per festiu, i en la qual els inversors europeus han descomptat que el PIB d'Alemanya es va contreure un 2,2% en el primer trimestre de 2020 en comparació amb els tres mesos anteriors, quan havia retrocedit un 0,1%.

La dada ja s'havia publicat de manera preliminar a mitjan mes, però confirma l'entrada a recessió tècnica de la major economia europea i suposa la seva contracció més severa des de la crisi global financera de 2008/2009, així com la segon més greu des de la unificació alemanya, segons l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

Per això, el mercat ha fet més cas al IFO alemany de maig, que ha superat les previsions. L'índex de confiança empresarial ha pujat fins a 79,5 des de 74,3 i ha superat el 78,3 esperat. El IFO d'expectatives empresarials ha repuntat fins a 80,1, enfront del 75,0 esperat i al 69,4 anterior. "La primera relaxació (del confinament) proporciona un raig d'esperança", ha afirmat el president de IFO, Clemens Fuest.

La previsió d'una gradual recuperació de l'activitat continua reflectint-se en altres actius com el petroli Brent, que repunta un 1%, fins a 35,44 dòlars. A més, l'euro es devalua lleugerament un 0,05% i es canvia a 1,0895 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys continua relaxant-se fins al 0,68%.

A l'escena geopolítica, les tensions entre la Xina i els Estats Units, per part seva, han tornat al centre d'atenció. L'assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Robert O'Brien, va dir aquest diumenge que és probable que la Xina s'enfronti a sancions per part dels EUA si aprova el projecte de llei sobre Hong Kong, i va advertir que aquesta decisió podria fer que els residents i les empreses fugin de la ciutat i que això acabi amb la seva condició de centre financer mundial.

A més, el president dels EUA, Donald Trump, ha continuat atacant la Xina pel coronavirus, declarant que el gegant asiàtic podria haver aturat el coronavirus "si hagués volgut". "Ha arribat a tothom, però no ha afectat gaire la Xina", ha assegurat.

ANÀLISI DE L'IBEX 35

"Sembla que aquesta pot ser la bona. L'Ibex s'acosta sense fer gaire enrenou a la resistència dels 7.000 punts i que es correspon amb la recta resistència que uneix els màxims decreixents d'abril i de maig. Encara que la resistència més important la tenim als màxims d'abril (7.210)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Només per sobre d'aquest últim nivell tindrem la confirmació d'un nou tram alcista que ens pot portar fins als 8.000 punts, coincidint amb un ajust/reculada del 50% de la caiguda experimentada durant febrer i març. I per baix, pel costat dels suports, tenim els 6.420 punts: els mínims de fa un parell de setmanes", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador