ep economia- tecnicas reunidas sube26 en bolsaseptuplicarbeneficioprimer trimestre
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

Técnicas Reunidas va registrar un benefici de 8,7 milions d'euros durant el primer trimestre d'enguany, el que suposa un increment del 134% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dilluns la companyia, que ha decidit suspendre temporalment la seva guia quantitativa per a 2020 fins que disminueixi el nivell d'incertesa sobre la Covid-19.

  • 9,23€
  • 1,88%

La cartera a la fi de març sumava 10.915 milions d'euros. Durant el primer trimestre d'enguany, la principal adjudicació afegida a la cartera va ser el projecte de refinament per a Sonatrach a Haoud el-Hamra, Hassi Messaoud (Algèria), amb un valor per a Técnicas Reunidas de 2.000 milions de dòlars.

Les vendes totals van aconseguir els 1.181 milions d'euros al primer trimestre d'enguany, un 29% més que durant el primer trimestre de 2019, segons la companyia, que ha precisat que les vendes a l'últim mes del trimestre s'han vist "lleugerament afectades" per les alteracions causades per la Covid-19.

Així mateix, el benefici d'explotació (EBIT) al primer trimestre d'enguany va ser de 23,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 124% respecte al mateix trimestre de 2019.

"El creixement del benefici d'explotació es va veure afavorit pels projectes més recents, que van contribuir amb uns marges més saludables, malgrat la desacceleració en l'execució causada per la Covid-19 durant l'últim mes del trimestre", ha ressaltat la firma, la posició neta de caixa de la qual a la fi de març és de 419 milions d'euros.

Técnica Reunidas ha assenyalat que en l'actualitat és "molt difícil" avaluar amb precisió la dimensió exacta de l'impacte de la Covid-19, per la qual cosa ha decidit suspendre temporalment la seva guia quantitativa per a l'any 2020 fins que no disminueixi el nivell d'incertesa.

No obstant això, la companyia té "plena confiança" en la bona evolució de les vendes i dels marges al llarg de 2020, ja que està executant una cartera "molt sòlida" amb marges que es veuran reforçats tant per les "importants" mesures d'optimització i eficiència en marxa, com pel progrés dels nous projectes.

La companyia ha indicat que tornarà a presentar una guia quantitativa per al 2020 en futures presentacions trimestrals de resultats, "tan aviat com hi hagi l'estabilitat necessària a l'entorn econòmic".

Noticias relacionadas

contador