ep la sede de la cancilleria de alemania con el mensaje no dejes a nadie detras
Christoph Soeder/dpa

L'economia alemanya comença a veure la llum al final del túnel, segons l'índex IFO publicat aquest dilluns, que ha registrat una millora del clima de negoci al maig, després de situar-se a mínims històrics a l'abril. Els entrevistats van considerar la seva situació una mica pitjor, però es mostren menys pessimistes sobre el futur.

En concret, l'índex IFO de clima de negocis per al maig va pujar a 79,5 punts des de 74,2 punts a l'abril, mentre que la valoració actual es va situar en 78,9 enfront de 79,4 del mes passat. No obstant això, l'índex d'expectatives va millorar fins als 80,1 punts des dels 69,4 d'abril.

"La primera relaxació proporciona un raig d'esperança", ha afirmat el president d'IFO, Clemens Fuest. El govern federal i els estats federals han començat a relaxar les estrictes mesures de contenció contra la pandèmia de Covid-19.

A més, ha assegurat que "el clima de negocis al sector industrial va millorar significativament, però les empreses industrials es troben lluny de ser optimistes". La crisi del virus està colpejant l'economia amb tota la seva força. La caiguda de la despesa del consumidor i la reducció de les inversions van causar el col·lapse de l'economia alemanya a l'inici de l'any.

El Producte Interior Brut (PIB) va caure un 2,2% entre gener i març respecte al trimestre anterior, el major descens des de la crisi financera i econòmica de 2008/2009. Al segon trimestre és probable que el PIB es redueixi significativament més a causa del bloqueig. Només llavors els experts esperen una recuperació gradual.

Noticias relacionadas

contador