cb bajista 23

Ferrovial, ACS, Indra i Ence. Són els quatre valors de l'Ibex assetjats pels inversors baixistes després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors hagi aixecat la prohibició d'establir posicions curtes sobre les accions de la Borsa espanyola (Sabadell és el cinquè valor en el qual els baixistes ja han pres posicions, tal com va publicar Bolsamanía divendres passat).

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%
  • 3,41€
  • -0,06%
  • 28,92€
  • 0,28%
  • 18,20€
  • 0,55%

Els fons especuladors que aposten contra valors espanyols només estan obligats a declarar les seves posicions si superen el 0,5% del capital, per la qual cosa és probable que hi hagi més inversors baixistes en altres valors (sobretot en accions molt colpejades, com Bankia). Però, de moment, tan sols a Ferrovial, ACS, Indra i Ence han superat el 0,5%.

FERROVIAL: AQR CAPITAL

Amb Ferrovial, AQR Capital Management manté una posició curta sobre el 0,49% del capital. No és una aposta nova, ja que AQR ja la va declarar l'octubre de l'any passat. Encara que l'ha anat ajustant cada mes, ja que el mes de març passat va incrementar-la fins al 0,62% i ara ha tornat a rebaixar-la fins a aquest 0,49%.

AQR és un fons d'inversió fundat el 1998 per antics executius de Goldman Sachs com Clifford Asness, David Kabiller i John Liew. A l'actualitat, gestiona actius valorats en 50.000 milions de dòlars.

ACS: MARSHALL WACE I AKO CAPITAL

ACS és una altra de les companyies on diversos fons especuladors han ajustat les seves posicions. Marshall Wace té obert un curt sobre el 0,74% del capital del grup presidit per Florentino Pérez, una posició que ha reduït lleugerament, ja que a mitjan abril, en el període caiguda més important per la crisi de la Covid-19, va arribar a declarar un curt sobre el 0,91%.

Marshall Wace és un fons de capital-risc amb seu a Londres fundat per Paul Marshall i Ian Wace, i és considerat un dels inversors baixistes més agressius sobre la Borsa espanyola. Gestiona 45.000 milions d'euros en actius.

Per part seva, AKO Capital manté una posició baixista sobre el 0,52% del capital d'ACS, un percentatge que ha pujat des del 0,4% declarat al març, però per sota del 0,8% que va arribar a controlar l'octubre de l'any passat. Aquest fons és més petit, ja que gestiona actius per valor de 10.000 milions d'euros. Un dels seus fons està especialitzat a adoptar estratègies llargues i curtes sobre accions europees.

INDRA: AKO CAPITAL, FOSSE CAPITAL I CANADA PENSION PLAN

El grup tecnològic Indra també és una altra de les apostes baixistes d'AKO Capital, en què el fons manté obert un curt sobre un 1,18%, un percentatge que va arribar a pujar fins a l'1,41% el mes de febrer. A més, el fons de pensions Canada Pension Plan Investment Board manté una posició baixista sobre el 0,69% i Fosse Capital Partners una altra sobre el 0,7%.

ENCE: MILLENUM, JPMORGAN, AHL PARTNERS ...

Finalment, la paperera és el valor de l'Ibex que més posicions baixistes superiors al 0,5% del seu capital acumula. La filial britànica de JPMorgan Asset Management manté obert un curt sobre un 1,36%.

A més, Millenium Capital, el fons especulador que també té en el punt de mira el Sabadell, ha elevat recentment la seva aposta sobre Ence fins al 0,61% des del 0,52%. Finalment, Connor, Clark & Lunn Investment Management manté una aposta baixista sobre el 0,69% del capital i AHL Partners és el curt més alt declarat sobre la paperera, amb una posició baixista de l'1,39%.

Noticias relacionadas

contador