Notícies de polsos divises

ep euro dolar portada

L'euro torna a la càrrega i el dòlar passa per alt el discurs de Trump sobre l'Estat de la Nació

Després d'una jornada correctiva, els alcistes en l'euro han tornat a posar-se al volant en el seu encreuament contra el dòlar. La moneda comunitària ha ensenyat múscul després de la bona lectura del PIB de l'Eurozona del quart trimestre, que va resultar en línia amb les previsions durant els últims tres mesos de l'any. D'altra banda, el 'bitllet verd' amb prou feines ha reaccionat al discurs sobre l'Estat de la Nació del president nord-americà, Donald Trump, que ha instat el Congrés que donin llum verda al seu pla d'infraestructures d’1,5 bilions de dòlars.

50 dolares bolsillo

La renda fixa surt al rescat d'un dòlar que espera Trump

El rebot del dòlar contra els seus principals rivals segueix el seu curs. Després de l'aguda depreciació de la setmana passada, que va seguir a setmanes de debilitat en el 'bitllet verd', la moneda nord-americana podria haver trobat un sòl en el seu declivi i s'ha vist aixecat aquest dilluns pel rendiment dels bons del Tresor a 10 anys, que han trencat la barrera del 2,70% per primera vegada des del 2014.

cbdolar83ss

El dòlar tracta de recuperar-se, però els inversors desconfien de la política monetària dels EUA

Els inversors del mercat de les divises es preparen per acomiadar gener amb els ànims encara remenats pels esdeveniments de la setmana passada, que van deixar ressons de la guerra de divises a les orelles. El dòlar remunta tímidament contra l'euro i la lliura, després de les declaracions del president dels EUA, Donald Trump, que el país no ha abandonat la política monetària que manté des de finals dels 90 de respatller a un dòlar fort, però la desconfiança encara domina l'operativa dels principals encreuaments.