• El dòlar es manté en flotació malgrat el tancament parcial del Govern als EUA
  • L'euro no sosté els guanys després de l'anunci d'acord dels socialdemòcrates alemanys
ep euro dolar portada
Europa Press

L'euro s'ha mantingut sense grans canvis en el seu encreuament contra el dòlar, tot i les notícies polítiques que haurien de catapultar-lo cap als màxims recents als 1,2323 dòlars. Els operadors han iniciat un tímid ral·li aquesta matinada fins als 1,2278 'bitllets verds', després que els socialdemòcrates hagin acordat seguir les negociacions amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, per reeditar la 'gran coalició' alemanya. Però el dòlar es manté en flotació malgrat el tancament parcial del Govern als EUA i s'ha recuperat fins als 1,2220 dòlars.

Al marge d'aquests esdeveniments, és la reunió del Banc Central Europeu (BCE) el que domina l'ànim dels inversors. I així serà fins a la intervenció del president de l'entitat, Mario Draghi, assenyalen els analistes de Danske Bank. "Han estat les recents preocupacions expressades per diversos membres del consell del supervisor monetari sobre la fortalesa de l'euro el que han esvaït part del ral·li en la divisa", expliquen. I afegeixen que si aquestes paraules obtenen suport de Draghi, la moneda comunitària "podria moure cap als 1,20 dòlars en el curt termini".

El dòlar es manté en flotació malgrat el tancament parcial del Govern als EUA

Amb això en ment, no hi ha dubte que l'economia ha millorat des de desembre, "però la inflació continua sent baixa i la confiança empresarial ha disminuït. De manera que si Draghi emfatitza les millores en l'economia sobre tota la resta, serà una prova del seu optimisme i la seva disposició a resistir una major fortalesa de l'euro", apunta per la seva banda Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management. En aquest cas, l'experta opina que l'euro podria reprendre el seu ral·li fins als 1,25 dòlars.

Mentrestant, l'atenció hauria d'enfocar-se cap a la decisió de l’SPD alemany de diumenge. 362 dels 642 delegats reunits durant un congrés extraordinari a Bonn van donar llum verda per negociar amb el bloc conservador de Merkel i posar fi a un període d'incertesa inèdita al país. La decisió suposarà un gran alleujament també a la Unió Europea, on Brussel·les i altres socis esperen que un nou Govern alemany impulsi l'ambiciós pla de reformes proposat pel president francès, Emmanuel Macron.

A més del risc polític i la reunió del BCE, el calendari de l'eurozona està ple d'esdeveniments que posaran el mercat en moviment, com els PMI de gener, l'enquesta ZEW i els informes d'IFO.

EL TANCAMENT DEL GOVERN DELS EUA

I el dòlar, d'altra banda, ha recuperat una mica de terreny després de mantenir-se sota pressió davant el primer tancament del Govern nord-americà en quatre anys, aquesta vegada sota l'Administració republicana. No obstant això, la divisa nord-americana ha rebut suport dels rendiments dels bons del Tresor, mentre que els inversors es prenen amb calma les disputes a Washington.

L'índex del dòlar, que mesura el seu acompliment enfront de sis divises rivals va baixar inicialment fins als 90,155 punts, però ha remuntat un 0,07% fins als 90,634 punts i va aconseguir mantenir-se per sobre del mínim de tres anys als 90,113 punts establert dijous.

Contra altres rivals, la divisa nord-americana també ha aconseguit retallar les seves pèrdues. Es canvia al voltant dels 110,810 iens, a certa distància d'un mínim de quatre mesos als 110,190 iens de dimecres passat. I la lliura, per la seva banda, es manté molt a prop dels 1,3900 dòlars, nivells previs a la votació del Brexit, després d'haver tractat de conquistar els 1,40 dòlars divendres passat.

Noticias relacionadas

contador