• El dòlar es mostra fràgil després del nou moviment proteccionista del Trump: el TPP se signarà sense els EUA
0cb1137

La debilitat del dòlar sempre és una bona notícia per als seus principals rivals. En aquesta ocasió ha estat, a més, l'excusa dels alcistes de la lliura per impulsar la moneda britànica a una nova fita post-Brexit per sobre dels 1,40 dòlars, que s'ha ampliat fins a un rècord inèdit des del 23 de juny de 2014, als 1,4118 dòlars, després de la publicació de les dades del mercat laboral britànic.

No només la taxa d'atur es manté en mínims de quatre dècades, al 4,3%, i ja van cinc mesos consecutius, sinó que, a més, la mitjana dels salaris s'ha incrementat al 2,5%, en línia amb les previsions del mercat. L'increment a les nòmines ha estat el centre d'atenció "ja que la bretxa contra la inflació tenia el potencial de disminuir a causa que l'IPC va retrocedir al 3%", explica Balraj Sroya, operador de Foenix Partners.

Des que el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, va augmentar les taxes d'interès, "hem vist una apreciació constant de la lliura davant una cistella de monedes que hauria de propiciar una reducció de les pressions inflacionistes i facilitar un augment en el creixement econòmic a llarg termini per al Regne Unit", afegeix l'expert. Per tant, "s'espera que la bretxa entre salaris i inflació disminueixi a mesura que la moneda s'enforteixi i es prossegueixi amb les alces de les taxes d'interès per dominar la inflació", afegeix l'analista.

La bona salut de l'ocupació al Regne Unit, sumat a l'optimisme al voltant que el Brexit es rubriqui amb un llarg període de transició manté els 'llargs' en la lliura en control del 'cable' (lliura/dòlar) que "apunta ara a la resistència dels 1,4330 dòlars abans de posar rumb cap als 1,45 dòlars", segons indica Michael Hewson, analista de CMC Markets.

La bona marxa de l'acord sobre el Brexit que 'cuina' entre els funcionaris britànics i els membres del comitè negociador de la Unió Europea (UE) ha donat ales a la moneda. Però sens dubte, la nova onada de debilitat que llasta el dòlar, després de l'anunci que l'Acord d'Associació Transpacífic (TPP) se signarà al març sense EUA també està tenint la seva ració de culpa en l'auge de les seves rivals. L'euro s'ha disparat per sobre els 1,2350 dòlars, una nova fita des de desembre de 2014 i el ien ha remuntat gairebé un 1,4% en 24 hores fins a les 109,80 unitats.

Noticias relacionadas

contador