• Els tokens Cardano, NEM, Stellar i NEO deixen pujades
  • Els EUA han creat un grup de treball en moneda digital per vigilar que "la gent dolenta no pugui usar les monedes virtuals per fer maldats"
bitcoin caidas mercados portada
BOLSAMANIA

La prima de risc regulador segueix marcant el preu de les principals monedes virtuals que pateixen caigudes aquest dilluns, encara que més moderades que durant sessions anteriors. Al tancament de les operacions de minat a la Xina i al del comerç amb moneda digital a Corea del Sud s'hi uneixen les advertències del secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, que el país ja té el seu grup de treball centrat en les divises de xifrat.

En concret, el Consell d'Estabilitat Financera ha creat aquest equip per vigilar que "la gent dolenta no pugui usar les monedes virtuals per fer maldats", ha remarcat Mnuchin. El responsable del Tresor nord-americà també ha explicat que els experts s'uniran a un altre grup de treball transnacional que ha creat el G-20 per estudiar com contrarestar el risc d'especulació en les divises digitals.

Els EUA han creat un grup de treball en moneda digital per vigilar que "la gent dolenta no pugui usar les monedes virtuals per fer maldats”

No obstant això, des d'aquest mercat es destaca que aquestes declaracions no representen cap amenaça concreta. En canvi, els inversors segueixen monitoritzant qualsevol informació que arriba dels passos que estan prenent la Xina i Corea del Sud sobre la indústria del minat de monedes de xifrat i sobre les plataformes d'intercanvi, respectivament.

Aquests dos factors mantenen les monedes que ocupen el Top 5 per capitalització de mercat sota una pressió moderada, amb lleus caigudes. El bitcoin baralla per recuperar i estabilitzar-se en els 14.000 dòlars, mentre l’ethereum es replega després d'un nou rècord dels 1.390 dòlars. El ripple i el bitcoin cash corregeixen poc més d'un 2%; el primer es canvia a 1,88 dòlars i el segon, per sobre dels 2.500 bitllets verds.

LA XINA I COREA DEL SUD

Des del gegant asiàtic, segueixen arribant notícies que les principals companyies de minat de monedes digitals -procés de resolució de problemes matemàtics per obtenir a canvi bitcoins- busquen casa al Canadà i Suïssa. El gegant d'aquest sector Bitmain ha anunciat que obrirà properament una nova subsidiària al Quebec, després d'informacions de la seva expansió a Suïssa.

A Corea del Sud, d'altra banda, el Govern de Moon Jae In ha enviat una pilota d'oxigen a les monedes digitals i ha puntualitzat que la llei que prohibirà el comerç amb aquests actius al país està lluny de ser aprovada.

La capitalització total del mercat, que s'havia desplomat 100.000 milions de dòlars en unes poques jornades, després que el ministre de Justícia sud-coreà, Park Sang-ki, anunciés una llei que obligaria les plataformes d'intercanvi a baixar la persiana, remunta per sobre dels 715.000 milions de 'bitllets verds'. El gabinet de la presidència de la nació ha matisat aquestes declaracions i ha assegurat que la legislació no està acabada, deixant entreveure que no ha pres una decisió definitiva.

El país és ara un dels principals mercats de comerç de moneda digital, ja que representa entre el 6% i el 12% de les operacions en bitcoins, segons la web CryptoCompare. Pel que fa a l’ethereum, aquesta xifra és més alta, a l’entorn del 14%.

"És probable que l'aprovació d'una llei que tanqui les plataformes d'intercanvi de monedes digitals a Corea del Sud tingui un cert impacte baixista en el curt termini, però igual que va succeir quan es van prohibir a la Xina, tot el volum negociat allà es mourà a altres mercats. En altres situacions similars, quan s'han publicat notícies bastant negatives, el bitcoin ha realitzat una ràpida i violenta correcció a curt termini per posteriorment girar-se i marcar nous màxims", assenyala Alberto Muñoz Cabanes, professor de la UNED.

Noticias relacionadas

contador