• L'última vegada que l'euro es va canviar a 1,20 dòlars va ser el 2 de gener de 2015
  • L'anàlisi tècnica revela el perill d'un throw back cap als 1,15 dòlars
  • Les dades macro no ofereixen un nou impuls a la divisa compartida
money euros cash

La gran història que recorre el mercat de les divises torna a estar protagonitzada per l'euro. La moneda comunitària es manté per sobre dels 1,1800 dòlars, a pesar que la bateria de dades macro de l'Eurozona no ha aconseguit oferir un nou impuls a la seva operativa, encara que ha assenyalat que el creixement ha seguit estable en els últims mesos. Els PMI manufacturers han deixat resultats per sota de l'esperat, encara que el PIB del bloc comunitari s'ha expandit al 2,1% en el segon trimestre. No obstant això, els operadors esperaran a les dades de la despesa de consum personal dels EUA per decidir si segueixen venent els seus dòlars.

La conquesta d'aquests nivells de preu es va produir la tarda del dilluns, quan l'euro va seguir estenent el seu recent ral·li fins a un nou rècord de 30 mesos i va escalar per sobre de la mitjana mòbil de 200 sessions -en els 1,1795 dòlars- fins al seu millor preu des del 14 de gener de 2015. El sentiment és molt positiu en la moneda europea i els analistes sostenen que els 1,20 dòlars, màxims de 2015, són el següent preu objectiu, encara que hi ha perills que es doni un trow back als 1,15 dòlars.

Quant a les causes que expliquen l'últim impuls de l'euro, a més de la millora de les dades macro en l'Eurozona i una nova dosi d'inestabilitat política des de la Casa Blanca, en aquesta ocasió cal sumar l'ajust de les carteres dels operadors propi de finals de mes. Amb l'escalada d'aquest dilluns, fins a un màxim en els 1,1845 dòlars, l'euro acumula un guany d'un 14% aquest any des dels mínims de gener, que va marcar en els 1,0339 dòlars.

La tendència d'aquest any confirma, per Carlo Alberto de Casa, Analista Cap del broker ActivTrades, que "l'escenari principal al mercat de divises segueix invariable, amb un gran interès per part dels inversors en l'euro, mentre roman la feblesa en el dòlar".

L'última vegada que l'euro es va canviar a 1,20 dòlars va ser el 2 de gener de 2015

Experts com Kathy Lien, analista de BK Asset Management, assenyalen que la constant millora de les dades econòmiques té gran part de la culpa que el mercat s'hagi tornat voraç davant l'euro. En concret, les vendes al detall d'Alemanya es van impulsar fins a l'1,1% al juny, el seu millor nivell des d'octubre de l'any passat i la taxa de desocupació a la zona euro va caure fins a era 9,1%, el seu millor nivell des de 2009. Però, sens dubte, va anar el repunt de la inflació subjacent de l'Eurozona, que inesperadament va pujar fins a l'1,2%, mentre que la lectura principal va romandre en l'1,3%, la qual cosa va prendre la metxa de l'auge de la 'divisa única'.

De fet, des de Danske Bank indiquen que, "encara que l'avanç d'una desena va ser a causa de components volàtils, són notícies benvingudes pel Banc Central Europeu (BCE) perquè redueix la pressió perquè el supervisor econòmic continuï amb les compres d'actius al ritme actual". De fet, experts de BBH asseguren que el banc central anunciarà una reducció dels estímuls en la seva reunió de setembre. No obstant això, la reacció inicial a les dades macro va ser pràcticament inexistent i l'avanç de l'euro només va arribar quan una nova onada de feblesa va sacsejar al dòlar, després de les notícies de la destitució del nou cap de comunicació de la Casa Blanca, Anthony Scaramucci.

Lien, per la seva banda, espera que la 'moneda compartida' planti cara a la mitjana mòbil de 50 sessions en els 1,1895 dòlars. Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, Michael Hewson, analista de CMC Markets avisa que es requereix un tancament setmanal per sobre dels 1,1800 per confirmar l'assalt als 1,2000 dòlars. L'última vegada que l'euro es va canviar en aquests nivells de preu va ser el 2 de gener de 2015.

No obstant això, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía d'alerta que "ara és possible que al llarg de les setmanes vinents corregeixi cap als 1,15 en forma de throw back". "I si ho fa, en teoria seria una nova oportunitat d'obertura de llargs amb objectiu en la part superior del canal a la baixa de llarg termini, ara en els 1,2760. Més tard o més d'hora sembla que la part alta del canal a la baixa es posarà a prova", assegura l'expert.

Noticias relacionadas

contador