• Carney i els vots dels membres del comitè del BoE, també en el punt de mira
libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

El gran motor que impulsa als rivals del dòlar en les últimes setmanes és la feblesa de la divisa d'EUA, que ha portat a l'euro a conquistar noves cotes de 31 mesos. La lliura, per la seva banda, no es queda enrera i estén el seu ral·li fins al seu millor preu en 11 mesos, per sobre dels 1,3251 dòlars aconseguits el dimecres i manté el seu impuls alcista abans de la reunió del Banc d'Anglaterra (BoE per les seves sigles en anglès).

La moneda britànica ha remuntat un 10% des dels mínims de gener, en els 1,2020 dòlars i ha deixat enrere el fantasma del 'flaix-crash' d'octubre. Kathy Lien, analista de BK Asset Management, assenyala que la fortalesa de la moneda de Regne Unit, "a més d'una pujada en el rendiment dels bons, fa pensar que el mercat està esperant un major enduriment de les seves polítiques en la reunió de juliol". De fet, segons assenyala Hussein Sayed, estrateg de FXTM, "hi ha un sentiment per part d'alguns participants del mercat que el BoE pot sorprendre amb una pujada de tipus de 25 punts bàsics".


L'atenció dels operadors passa per l'Informe Trimestral d'Inflació, on s'espera una millora de les previsions

No obstant això, tant Sayed com Lien descarten aquesta possibilitat. L'analista de BK Asset Management apunta a la "falta de lluentor de les dades macroeconòmiques de juny i juliol", motiu que, no obstant això, no impedirà als membres del Comitè de Política Monetària del BoE millorar les seves previsions macroeconòmiques en el seu Informe Trimestral d'Inflació. Explica Lien que, d'aquesta manera, validarà l'agressivitat que varis dels seus membres han mostrat i que apunten cap a una normalització de la política monetària que passa per una pujada de tipus. No obstant això, insisteix, "els resultats irregulars de les dades econòmiques dificulta aquesta opció".

L'altra sorpresa pot arribar en els vots d'aquest comitè a favor de la pujada de tipus. La sortida de Kristin Forbes del BoE deixarà probablement un resultat de "6 vots a favor de mantenir les taxes d'interès sense canvis avui, amb Ian McCafferty i Michael Saunders en el bàndol dels dissidents", assenyala Sayed. Silvana Tenreyro, qui reemplaça a Forbes, "és molt probable que s'uneixi al bàndol de el 'no', ara com ara", segons l'analista de FXTM. El membre del comitè del BoE més interessant, ara, és Andy Haldane. "Si decideix unir-se als 'falcons' i votar per una alça de les taxes, això portaria a una major apreciació dels rendiments dels bons i la lliura", assegura l'expert.

Però si no hi ha un gir inesperat en les votacions, l'atenció girarà cap al governador del supervisor monetari, Mark Carney, "la conferència del qual marcarà l'adreça de la moneda de Regne Unit", puntualitza Sayed. Al juny, Carney va dir que estava preparat per augmentar les taxes si l'activitat empresarial repuntava. Si envia un missatge similar en la conferència de premsa d'avui, per Sayed, suposaria un nou senyal "perquè els alcistes segueixin dominant a la lliura". El nivell de resistència a superar està en els 1,3310 dòlars.

Noticias relacionadas

contador