• Les correccions en l'euro, la lliura i el dòlar australià seran més pronunciades i els bancs centrals tenen la culpa
money euros cash

La divisa comunitària arrenca la setmana remuntant lleument des del mínim de quatre sessions aconseguit el divendres, després que la bona salut del mercat laboral nord-americà del mes de juliol retornés l'esperança als inversors que una tercera pujada de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) encara és possible. La creació d'ocupació va augmentar en 209.000 nous llocs de treball, la taxa de desocupació va caure i els salaris van pujar, així que els operadors van trobar el catalitzador per vendre euros i llançar-se de nou pel dòlar. L'euro/dòlar va cedir pràcticament un 1% i aquest dilluns es manté per sota dels 1,1800 dòlars.

El que és més important encara, per als analistes de Danske Bank, és que l'euro/dòlar va tancar per sota d'aquest preu per primera vegada en una setmana, la qual cosa posa en perill el recent ral·li de la 'moneda única', que li va portar a conquistar màxims de 31 mesos la setmana passada, per sobre dels 1,19 dòlars. "El comportament de la divisa del passat divendres suggereix que, de fet, encara que apostàvem perquè l'encreuament recalava en els 1,20 dòlars, l'euro podia haver esgotat el seu impuls alcista", assenyalen els experts de l'entitat danesa. "En tot cas, creiem que la moneda comunitària afluixarà el seu auge de cara al simposi de Jackson Hole, que se celebra del 24 al 26 d'agost i, especialment de cara a la reunió del Banc Central Europeu (BCE) del 8 de setembre".

Creuen aquests experts que l'objectiu de l'euro en el rang d'un a tres mesos és els 1,1700 dòlars, abans de tornar a disparar-se fins als 1,22. En la seva previsió a llarg termini coincideixen amb altres bancs d'inversió, com Credit Suisse i Credit Agricole, que estan entre els bancs que han elevat les previsions de l'euro en les últimes setmanes. Credit Suisse ha augmentat el seu objectiu a 12 mesos a 1,22 dòlars des d'1,15 dòlars, mentre que Société Générale va dir que la pujada a 1,20 dòlars és possible en els mesos vinents.

No obstant això, des del punt de vista tècnic es requereix un tancament setmanal per sobre dels 1,1800 per confirmar l'assalt als 1,2000 dòlars, fet que no s'ha donat. L'última vegada que l'euro es va canviar en aquests nivells de preu va ser el 2 de gener de 2015.

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía alerta que "ara hi ha la possibilitat que al llarg de les setmanes vinents corregeixi cap als 1,1616/ 1,1500 dòlars en forma de throw back". "I si ho fa, en teoria seria una nova oportunitat d'obertura de llargs amb objectiu en la part superior del canal a la baixa de llarg termini, ara en els 1,2760. Més tard o més d'hora sembla que la part alta del canal a la baixa es posarà a prova", assegura l'expert.

Noticias relacionadas

contador