Notícies de polsos divises

libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

La lliura, subjugada per la incertesa sobre la victòria de May

L'acció al mercat de les divises se centra en la lliura, que es manté sota pressió, completament subjugada a les turbulències de la recta final de la campanya electoral al Regne Unit. La caiguda de la primera ministra britànica, Theresa May, a les enquestes, que ha vist retallada el seu avantatge sobre els laboristes a només sis punts, ha provocat noves pèrdues en la moneda britànica que torna a posar rumb als mínims d'un mes assolits la setmana passada. L'euro, per la seva banda, opera aquest dimarts pla respecte al dòlar. L'altre gran protagonista de la jornada és el iuan que s'ha catapultat a un màxim de sis mesos i mig.

cbyuan123

El iuan segueix escalant i es dispara un rècord de sis mesos

La setmana ha arrencat a la Xina aquest dimecres, després de les vacances de dos dies que han mantingut els mercats tancats, i ho ha fet estenent el ral·li del iuan que ha portat la divisa del gegant asiàtic fins al seu millor registre en sis mesos i mig. La moneda xinesa avança un 0,5%, fins a 6,8200 iuans/dòlar, preus no vistos des del 14 de novembre.

money euros cash

L'euro torna a pagar la 'prima de risc política': Grècia i Itàlia espanten als operadors

Ha tornat. La 'prima de risc política' torna a cobrar el seu preu en l'euro que ha sucumbit a un mínim d’11 dies després que l'exprimer ministre italià, Matteo Renzi, hagi suggerit que el país transalpí avanci les eleccions a la tardor coincidint amb els comicis alemanys per reduir la incertesa sobre Itàlia. Per ara, no ha convençut els inversors que confiaven en no haver de preocupar pel fantasma d’'Italexit' fins a la primavera de 2018. L'altre focus de tensió és la sempiterna Grècia que té problemes amb el desbloqueig del seu tercer rescat.

bitcoins_630

Tot el que puja... El bitcoin corregeix més d'un 20% des del seu rècord històric

El ral·li en el preu del bitcoin que va catapultar la divisa virtual fins a un rècord històric de 2.790 dòlars, assolit el 24 de maig, després d'haver-se apreciat un 49% en set dies i un 14% en menys de 24 hores, està tenint una correcció proporcional. Per ara, l'actiu virtual ja ha perdut uns 600 dòlars i ha caigut fins a nivells propers als 2.100 dòlars en algunes cases de canvi. El retrocés ha superat el 20%, encara que després la negociació s'ha estabilitzat per sobre dels 2.250 dòlars.