• La lliura podria estendre la seva correcció fins als 1,2840 dòlars
  • El bitcoin es canvia per sobre de 2.300 dòlars
money euros cash

El mercat de les divises i, especialment, l'euro en el seu encreuament contra el dòlar ha viscut dues jornades d'intensa volatilitat durant la qual ha aconseguit estendre els seus recents màxims de sis mesos, però també ha vist frenat el seu avanç i ha deixat importants caigudes, d'un 0,8% que han posat fi al seu ral·li de set sessions. La divisa comunitària segueix pressionada aquest dimecres, mentre els operadors es preparen per una jornada durant la qual els bancs centrals a un i altre costat de l'Atlàntic acaparen l'atenció dels mercats.

D'una banda, el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi i l'economista cap de l'organisme, Peter Praet, oferiran discursos de recomanat seguiment. "Serà interessant escoltar els comentaris de Draghi sobre la fortalesa de les recents dades macroeconòmiques, si és que n'hi ha", assenyala Michael Hewson, analista de CMC Markets. L'euro va rebre impuls per part de les bones dades del PMI de la Zona Euro, "que apunten a un acompliment encara millor de l'economia al 'Vell Continent' del que es va experimentar durant el primer trimestre, ja que el sector privat tant d'Alemanya com de França va aconseguir màxims de sis anys", indica l'expert.

El recent ral·li de l'euro "s'ha mantingut apuntalat fonamentalment a les expectatives que el regulador monetari canviï la seva guia als mercats durant la reunió de juny"

Segons Hewson, "la política monetària ultra-flexible del banc central és simplement innecessària si la contraposem a aquests números, de manera que fins i tot la mateixa credibilitat està en joc si Draghi insisteix en els riscos a la baixa del creixement dels països de l'euro". No obstant això, el banc central insisteix que els tipus d'interès negatius han estat una eina de política monetària "efectiva" per al BCE) i "no hi ha cap raó" per canviar encara la seva direcció, segons declaracions del membre del Comitè Executiu del BCE, Benoît Coeuré, aquest dimarts durant un acte organitzat a la universitat francesa 'Paris School of Economics'.

El recent ral·li de l'euro "s'ha mantingut apuntalat fonamentalment a les expectatives que el regulador monetari canviï la seva guia als mercats durant la reunió de juny", recorda Naeem Aslam, analista de Think Markets, per la qual cosa, de veure decebuts, no descarta un retrocés cap al rang comprès entre els 1,0980 (per on passa la directriu baixista) i els 1,10142.

EL DÒLAR, PENDENT DE LA FED

La correcció en els preus de la moneda única, que cotitza a prop dels mínims d'aquest dimecres, als 1,1172 dòlars, podria estendre, sobretot, si les minutes de l'última reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) "reforcen la visió que el banc central va apujar els tipus de nou durant la reunió de juny", assenyala Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management.

Per ara, el dòlar ha aconseguit remuntar també contra el ien fins a preus per sobre de les 112,00 unitats per cada 'bitllet verd', màxims de més d'una setmana i cotitza al voltant de les 1,2970 unitats contra la lliura, després d'haver-li guanyat un 0,5% a la divisa britànica que va arribar a depreciar gairebé un 0,9% dimarts, a causa de l'elevada volatilitat experimentada després de l'atemptat terrorista a Manchester.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, la divisa britànica ha fallat quatre vegades ja en el seu intent de superar l'àrea dels 1,3040 dòlars, de manera que Hewson no descarta que el declivi s'estengui fins a l'àrea dels 1,2849 dòlars.

BITCOIN, IMPARABLE I EL IUAN PATEIX

En el terreny de les divises digitals, el bitcoin es canvia per sobre dels 2.300 dòlars a la casa de canvi Bitstamp, després de diversos anuncis relacionats amb la tecnologia que el sustenta, el blockchain, i de canvis en els seus estatus legal, especialment al Japó, on ja és acceptat com a mitjà de pagament. Coindesk.com informa de l'acord aconseguit per diversos líders de la indústria de les divises digitals per solucionar els problemes d'escalabilitat de la moneda digital que acceleraran la velocitat amb què es processen les ordres.

De tornada a les divises sobiranes, el iuan ha patit aquesta matinada una caiguda gairebé un 1%, fins a un mínim de vuit dies, als 6,9021 iuans però després es va recuperar i va cotitzar només un 0,1% per sota del preu d'obertura, als 6,8918 iuans, després de l'anunci de Moody's de rebaixar la qualificació creditícia de la Xina per primera vegada en 30 anys.

Noticias relacionadas

contador