• El Japó i Corea encapçalen les operacions de la moneda virtual que ha assolit un volum de 3.600 milions de dòlars
cbbitcoin31

La cotització del bitcoin ha arribat a un nou màxim històric aquest divendres, després de catapultar-se fins a un rècord de 1.932 dòlars en la majoria de cases de canvi del món i d'aconseguir una capitalització de mercat de 3.600 milions de dòlars. El preu de la criptodivisa s'ha vist impulsat un 6,8% des de la seva anterior millor marca de fa tan sols una setmana, enmig de la incertesa política que ha assotat els mercats financers aquesta setmana i que arriba des dels EUA i, més recentment, del Brasil.

El Japó i Corea encapçalen les operacions de la cibermoneda que ha assolit un volum de 3.600 milions de dòlars

L'actiu digital ja havia actuat abans com a valor refugi, superant el mateix or, com un valor triat pels operadors que abandonen altres mercats a causa de l'aversió al risc. Aquesta setmana, la tempesta política que s'ha desfermat sobre els EUA, amb la mateixa presidència de Donald Trump amenaçada per les investigacions dels vincles que va poder mantenir amb Rússia durant la seva campanya electoral de 2016, han tornat a posar en valor aquest paper per la criptodivisa. L'impuls més recent ha arribat també des de les turbulències que ha generat l'escàndol de corrupció política i pagaments il·legals a prop del president del Brasil, Michel Temer.

A més dels motius geopolítics, qüestions intrínseques a la pròpia tecnologia blockchain -en què es fonamenta el bitcoin-, que està subjecta a un intens debat sobre els seus usos i el recolzament legal que ha rebut la moneda virtual al Japó, on s'ha acceptat com a divisa de curs legal fa poques setmanes, mantenen el seu preu bé apuntalat.

De fet, el país nipó, al costat de Corea, acapara gairebé el 50% del volum d'operacions mundials amb la cibermoneda, segons dades del web CryptoCompare. Des que el bitcoin va adquirir el seu nou estatus al Japó, on es permeten ja els pagaments en aquesta divisa, les cases de canvi han vist augmentar el volum de transaccions en iens i wons coreans, dominant clarament l'operativa del bitcoin.

Noticias relacionadas

contador