• El iuan estén el seu ral·li a un màxim de sis mesos i mig
  • Limitada reacció de la divisa comunitària a la baixada de la inflació a l'Eurozona
libra, esterlina, divisa, moneda, reino unido pound currency

L'acció al mercat de les divises se centra en la lliura, que es manté sota pressió, completament subjugada a les turbulències de la recta final de la campanya electoral al Regne Unit. La caiguda de la primera ministra britànica, Theresa May, a les enquestes, que ha vist retallada el seu avantatge sobre els laboristes a només sis punts, ha provocat noves pèrdues en la moneda britànica que torna a posar rumb als mínims d'un mes assolits la setmana passada. L'euro, per la seva banda, opera aquest dimarts pla respecte al dòlar. L'altre gran protagonista de la jornada és el iuan que s'ha catapultat a un màxim de sis mesos i mig.

De tornada a la lliura, els resultats del més recent sondeig electoral han provocat que la moneda es deixés dimarts un 0,4% contra l'euro i el dòlar, una caiguda que ha estès aquest dimecres fins als voltants dels 1,2772 dòlars, mínims del 26 de maig. Connor Campbell, analista d’SpreadEX recorda que el recent auge de la moneda ha estat impulsat per l'esperança d'una àmplia victòria de May que "liderés sense oposició interna el procés de negociació amb la Unió Europea (UE) per abandonar 'entre cotons' el bloc europeu", indica l'expert.

Neil Wilson, expert d'ETX Capital, per la seva banda, indica que les eleccions anticipades es van interpretar com a positius perquè el procés del Brexit fos favorable. "No importava que es tractés d'un Brexit dur, sempre que la política domèstica estigués tranquil·la". Però, segons l’analista, "els supòsits sobre els quals els inversors van portar la lliura a màxims de vuit mesos, per sobre dels 1,30 dòlars, ja no són vàlids".

De fet, Wilson creu que, davant els resultats de les enquestes, la balança s'inclina ara cap a un parlament molt fragmentat, "un autèntic malson per a May i un enorme fracàs personal que, sense cap mena de dudes generaria gran incertesa política interna en el pitjor moment possible per al país".

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, Michael Hewson, analista de CMC Markets destaca que, malgrat el declivi d'un 3%, que el 'cable' (lliura/dòlar) ha experimentat en tot just dues setmanes, "la tendència alcista es manté intacta sempre que no es perfori el suport als 1,2750 dòlars". En el seu encreuament amb l'euro, hi ha possibilitats que intenti assolir els màxims de març, a les 0,8790 lliures.

REACCIÓ LIMITADA DE L'EURO A LES DADES MACRO

La divisa comunitària, per la seva banda, tot i experimentar una bona dosi de volatilitat durant la sessió de dimarts, quan es va moure en un rang d'un 1%, de mínims -gairebé als 1,1100 dòlars- a màxims, opera pla aquest dimecres contra el dòlar, a l'espera de les dades d'inflació de la zona euro. El seu aspecte tècnic, no obstant ,segueix intacte, tot i que la incertesa política desfermada al voltant d’Itàlia han tornat l'euro vulnerable en un assalt a la zona dels 1,1020 dòlars, assenyala l'analista de CMC Markets.

La publicació de les dades de la inflació a l'Eurozona, que s'ha moderat a l'1,4% al maig i de la taxa d'atur en el bloc comunitari, que arriba al seu millor nivell des del 2009, en caure al 9,3%.

EL IUAN ACAPARA L'ATENCIÓ

L'altre gran protagonista és el iuan que ha escalat fins al seu millor registre en sis mesos i mig. La moneda xinesa avança un 0,5%, fins a 6,8200 iuans/dòlar, preus no vistos des del 14 de novembre.

L'escalada en el preu del renminbi -com també es coneix la divisa- va arrencar dijous passat, després que els bancs estatals de la Xina s'embarquessin en una nova operació de venda de dòlars després que el iuan es precipités, fa una setmana, fins a un mínim de quatre dies i cedís un 0,7%, després de l'anunci de la rebaixa de la qualificació creditícia de Moody's per primera vegada en 30 anys. Aquest dimecres, el iuan ha arrencat amb una taxa mitjana de 6,8633 iuans per dòlar, comparat amb els 6,8698 iuans de divendres.

Noticias relacionadas

contador