• L'apreciació de la moneda només durant la setmana passada ha estat del 12%
craig-wright-un-entrepreneur-australien-dit-etre-le-createur-du-bitcoin

Durant els recents mesos, el bitcoin ha jugat un paper molt semblant al de l'or als mercats financers. La criptodivisa, igual que el metall preciós, ha incrementat el seu valor en dòlars davant les reiterades crisis polítiques i ha deixat clar que el seu paper com a valor refugi està més viu que mai. La moneda digital ha aconseguit polvoritzar un rècord històric rere l'altre durant les últimes setmanes, fins a superar la millor marca de l'or i catapultar-se per sobre dels 2.000 dòlars, preus que manté aquest dilluns.

Va passar el 20 de maig. Després d'haver assolit preus per sobre dels 1.900 dòlars a la majoria de cases de canvi, el bitcoin va seguir incrementant el seu valor fins a nova fita mai vista que suposa una revaloració de la moneda digital d'un 100% des del començament de l’any i d'un 125% des dels mínims de març als 895 dòlars. Aquest dilluns, algunes cases de canvi han vist preus per sobre dels 2.200 dòlars, mentre el ciberactivo aguanta la barrera dels 2.000 dòlars, preu que es considera psicològicament clau perquè es compleixi el pronòstic de molts analistes segons el què el preu de la moneda virtual escalaria fins als 3.000 dòlars en aquest 2017. La capitalització de mercat s'ha disparat fins gairebé els 33.000 milions de dòlars.

L'apreciació de la moneda, només durant la setmana passada ha estat del 12%

La creixent incertesa política, unida als avenços en matèria de regulació en l'ús de bitcoin en països com el Japó, Rússia, Brasil o la Xina, han impulsat a la moneda línia fins a aquests nivells que superen ja els màxims històrics de l'or, assolits al setembre de 2011, lleugerament per sobre dels 1.920 dòlars. L'apreciació de la moneda, només durant la setmana passada ha estat del 12%, enmig de la tempesta política desfermada sobre la presidència de Donald Trump als EUA i els seus vincles amb Rússia. Des de finals d'abril, quan un bitcoin es canviava a 1.300 dòlars, el seu valor s'ha incrementat un 50% i l'impuls principal ha arribat des del Japó que, al costat de Corea, copen actualment gairebé el 50% del mercat mundial en aquest actiu. La causa cal buscar-la al canvi legal per a l'estat rebut al país nipó on bitcoin es considera ara un mitjà de pagament legal.

CONTAGIO A OTRAS MONEDAS DIGITALES

CONTAGI A ALTRES MONEDES DIGITALS

El creixent interès pel mercat de divises en línia ha deixat altres increments molt més espectaculars en monedes com etherum, que ha duplicat el seu preu en tan sols un mes, fins a més de 180 dòlars en algunes cases de canvi, o ripple, una divisa centralitzada per l'ús de la gran banca, que s'ha revaluat un 1.000% durant el mateix període.

I no s'acaba aquí, segons el comprador coinmarketcap, la capitalització total del mercat de les monedes en línia supera els 78.000 milions aquest 22 de maig i bitcoin acapara ara menys del 50% d'aquest volum, quan fa un mes en representava el 80%.

Noticias relacionadas

contador