usa-la-fed-continuera-a-agir-de-maniere-appropriee-dit-powell

Wall Street continua amb el to alcista que ha mantingut aquesta setmana. L'obertura de la sessió d'aquest dijous ha estat en positiu, amb els inversors atents a les paraules del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, al simposi de Jackson Hole, que ha arrencat aquest dijous. Durant la intervenció, ha assenyalat la seva intenció de mantenir els tipus baixos.

  • 39.777,31
  • -

Sense cap dubte, les paraules del cap del banc central determina el rumb que prendran les negociacions a la Borsa de Nova York. Els inversors n'esperen molt, de manera que Powell està obligat a no decebre a Jackson Hole, que per primera vegada se celebra de manera virtual a causa de la pandèmia de coronavirus.

Ara com ara, Powell ha anunciat un nou enfocament de la Fed, que podria mantenir els tipus d'interès més baixos durant més temps. “A molts els resulta contradictori que la Fed vulgui impulsar la inflació. No obstant això, la inflació que és persistentment massa baixa pot plantejar greus riscos per a l'economia”, ha assegurat.

Els analistes apunten que Powell podria anunciar noves mesures per combatre l'impacte econòmic de la Covid-19 i per a fomentar la inflació dels EUA. De fet, el banc central fa anys que intenta mantenir la inflació al 2%, una taxa que els responsables de la política monetària estatunidenca consideren manejable i indicativa d'una economia saludable. No obstant això, des de la crisi financera, la dada gairebé sempre ha quedat per sota de l'objectiu de la Fed. Per això s'espera que Powell anunciï un nou objectiu d'inflació.

Si tot va segons el que es preveu, i la Fed anuncia nous estímuls, els principals índexs podrien trobar en això el catalitzador que necessiten per continuar pujant, sobretot el Nasdaq i l'S&P 500, que aquest dimecres van tornar a marcar màxims.

Però Jackson Hole no és l'única cosa que figura aquest dijous al radar dels inversors. En el pla macroeconòmic, s'ha publicat d'una banda la revisió de la dada del PIB del segon trimestre, que finalment es va contreure un 31,7%, i no un 32,9% com s'havia estimat inicialment. D'una altra, s'ha conegut la dada setmanal de peticions de desocupació, que ha caigut en 98.000 fins a 1 milió.

A l'altre costat de l'Atlàntic, els dubtes també s'han apoderat de les borses europees, que registren caigudes.

Noticias relacionadas

contador