ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street no es decideix a continuar pujant amb ganes. Els principals índexs estatunidencs cotitzen mixtos: el Dow Jones és l'únic en vermell, després que l'S&P 500 tanqués aquest dimarts prop de nous màxims històrics.

  • 38.239,66
  • -

Les borses cerquen un altre catalitzador que segueixi afegint llenya a la seva escalada. L'últim el van tenir aquest dimarts, quan la Xina i els EUA van ratificar el seu compromís amb la fase 1 de la treva comercial.

Un altre catalitzador important podrien ser els avanços dels vaccins. Aquesta setmana s'està veient una allau de notícies sobre tractaments contra la malaltia, i el mercat ho agraeix.

Els inversors es troben pendents del Simposi de banquers centrals a Jackson Hole, que enguany és virtual per la pandèmia, i l'extensió de la qual ha estat delimitada a les sessions de dijous i divendres.

Té com a 'leitmotiv' 'Navegant la dècada vinent: implicacions per a la política monetària' i pretén reflectir les principals preocupacions de la política monetària dels propers anys, després que el coronavirus hagi trastocat completament les expectatives a curt termini de l'economia mundial.

La reunió serà inaugurada aquest dijous, com és tradició, amb un discurs de l'actual president de la Fed, Jerome Powell, molt esperat pels mercats en una setmana de poca activitat a causa de les vacances estivals i que podria marcar el to de l'arrencada del curs econòmic al setembre.

A nivell econòmic, les comandes de béns duradors de juliol als EUA van repuntar un 11,2%, per sobre del 4,3% anticipat. Encara que sense la partida de Transport van avançar un 1,9%, en línia amb els pronòstics.

El ral·li de Wall Street està tenint lloc davant la imminent reestructuració del Dow Jones per l'split d'accions d'Apple. Els de Cupertino obligaran a la reforma del selectiu més extensa des de 2013 i ja han provocat l'exclusió de la petroliera Exxon Mobil després de gairebé un segle integrant l'índex. Entre els canvis també hi figurarà l'entrada del desenvolupador de programari Salesforce.com, que aquest dimecres es dispara més d'un 17% precisament a causa d'aquesta notícia i pels seus resultats: ha sorprès tothom amb uns números del segon trimestre sense precedents a causa del difícil entorn actual. En concret, l'empresa amb seu a San Francisco ha guanyat 2.625 milions de dòlars, uns 2,85 dòlars per acció, enfront dels 91 milions del mateix període de l'exercici anterior.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa cotitzen pràcticament plans i en 'mode vacances'. Per acabar, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt tot i l'embranzida d'Alibaba, que ha pujat per l'imminent debut de la seva filial, Ant Group, as parquets d'Hong Kong i Xangai.

Als altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins a 43,23 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,47% i es canvia a 1,1777 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta fins al 0,72%.

Noticias relacionadas

contador