ep el presidente de la reserva federal de estados unidos jerome powell en la rueda de prensa
RESERVA FEDERAL DE ESTADOS UNIDOS - Archivo

Per fi ha arribat el 'dia D', el dia en què Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), parlarà com a participant de la reunió de banquers centrals que se celebra a Jackson Hole. Segons el consens d'experts, Powell oferirà les claus de la revisió del marc de la política monetària que el banc central estatunidenc està duent a terme.

Goldman Sachs creu que Powell anunciarà les "principals conclusions" d'aquesta revisió, i remarca que aquest és el primer any en què els inversors podran seguir els esdeveniments de Jackson Hole en viu. La trobada s'estendrà entre avui dijous i aquest divendres.

"En la secció estratègica de la revisió, esperem que el FOMC (Comitè Federal de Mercat Obert) adopti l'objectiu inflació mitjana (AIT). Creiem que l'objectiu apuntarà a una inflació del 2-2,5% quan l'economia estigui en o bé prop de la plena ocupació (...). A la secció d'eines de la revisió, esperem que el FOMC assenyali que els topalls o objectius en el rendiment dels bons podrien ser útils en el futur en determinades circumstàncies, però sense expressar cap intenció d'aplicar-los a curt termini. A la secció de pràctiques de comunicació de la revisió, pensem que el FOMC podria tenir com a objectiu transmetre millor la flexibilitat de la funció de reacció", explica el banc estatunidenc.

CANVIS AL NOVEMBRE... SENSE DESCARTAR SETEMBRE

Goldman Sachs continua esperant que la Reserva Federal anunciï canvis durant la reunió del 4 i 5 de novembre (just després de les eleccions presidencials dels EUA), però reconeix que això també podria ocórrer a la trobada del 15 i 16 de setembre.

"Continuem esperant que es produeixin canvis en l'orientació futura i el programa de compres d'actius a la reunió de novembre (...). Esperem que la Fed adopti una guia basada en els resultats que retardi l'enlairament fins que l'economia aconsegueixi la plena ocupació i el 2% d'inflació, i que faci la transició a un programa de compres d'actius més tradicional que tingui com a objectiu facilitar les condicions financeres i inclini les compres cap a venciments més llargs", explica Goldman Sachs.

Per als mercats, el més destacat d'aquesta trobada de Jackson Hole serà sens dubte el que hagi de dir Powell. El seu discurs es titularà 'Revisió del marc de la política monetària' i el text del mateix es donarà a conèixer en el moment que comenci a pronunciar-lo.

La conferència de Jackson Hole inclou discursos, panells de discussió i presentacions de recerques de banquers centrals, responsables de política exterior i acadèmics que s'aniran publicant a mesura que es produeixin les compareixences. El Governador del Banc del Canadà, Tiff Macklem, i l'economista cap del Banc Central Europeu (BCE), Philip Lane, parlaran també aquest dijous, mentre que el governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, ho farà el divendres.

Noticias relacionadas

contador