trump-veut-viser-toute-firme-s-ingerant-dans-les-elections-us
38.508,28
  • -
  • -

El Nasdaq cau més de l'1% i lidera les pèrdues a Wall Street, arrossegat pel negatiu comportament de grans valors tecnològics com Apple i Amazon. Això en una setmana marcada per la celebració de les eleccions de meitat de mandat als Estats Units. L'entrada en vigor avui de les sancions nord-americanes a les exportacions de cru iranià és una altra de les claus al calendari de l'inversor.

Els mercats van registrar una gran volatilitat divendres passat, quan va tenir lloc un seguit d'informacions contradictòries. L'assessor econòmic de Trump, Larry Kudlow, va afirmar a la CNBC que no hi havia "cap gran moviment per tancar un acord comercial amb la Xina", tal com destacaven altres informacions prèviament.

Encara que posteriorment Donald Trump va animar els mercats en comentar que esperava tancar un acord amb el gegant asiàtic durant la seva esperada trobada amb el president xinès, Xi Jinping, durant la cimera del G-20 que se celebrarà a principis de desembre a Argentina.

A nivell domèstic, la celebració de les eleccions de meitat de mandat als EUA ('midterms elections'), que tindrà lloc aquest dimarts, serà un altre dels focus d'atenció per als inversors. Segons una enquesta de NBC News i Wall Street Journal, els demòcrates recuperaran el control de la Cambra de Representants, però no del Senat.

Al front de dades macroeconòmiques, aquest dilluns s'ha conegut l'índex PMI serveis del mes d'octubre, que ha repuntat lleugerament fins al 54,8 des del 54,7, gairebé en línia amb les previsions. A més, el PMI manufacturer del mateix mes ha baixat fins al 60,3 des del 61,6, tot i que el mercat esperava una caiguda encara més gran fins al 59,5.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cedeix terreny en el dia durant el qual han entrat en vigor les sancions dels EUA a les exportacions de cru iranià. Amb tot, els EUA permetrà (de moment) a vuit països seguir important petroli del país de l'Orient Mitjà... que, al seu torn, desafia els EUA i afrima que no deixaran d'exportar petroli als seus compradors. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,22% respecte al dòlar, fins als 1,1368 bitllets verds.

EMPRESES

A l'àmbit empresarial, Apple (-4%) segueix caient després de desplomar-se un 6% divendres passat, després de presentar els seus resultats trimestrals. Al mercat no li va agradar que l'empresa no desglossarà a partir d'ara les vendes dels seus iPhones i la resta dels seus dispositius electrònics.

Altres grans valors del Nasdaq que registren pèrdues destacades són el fabricant de cotxes elèctrics Tesla (-4%) i la companyia de comerç electrònic Amazon (-3%). A més, Alphabet, matriu de Google, cedeix un 2%.

En positiu, les accions de la petroliera Chevron (+3,6%) pugen amb força després que els experts de Credit Suisse hagin elevat la seva recomanació sobre el valor de neutral a sobreponderar, gràcies a la seva gran capacitat per generar caixa.

A més, el grup d'empreses del llegendari inversor Warren Buffett, Berkshire Hathaway, repunta un 4% després de presentar resultats millors del que es preveia, cosa que al seu torn beneficia el conjunt del sector financer.

ÀSIA TANCA EN VERMELL I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza amb guanys en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 +0,6%, CAC 40 +0,1%, DAX 30 +0,08%, FTSE 100 +0,1%i PSI 20 +0,3%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX espera la sentència del Suprem sobre les hipoteques per sobre dels 9.000 punts.

Les borses asiàtiques, per la seva banda, han tancat amb pèrdues liderades pel Hang Seng de Hong Kong, amb un declivi de més del 2%, mentre a la Xina continental, els Xangai i Shenzhen moderen el seu declivi fins al 0,41% i el 0,12%, respectivament.

En altres llocs, el Nikkei cau un 1,55%, el Kospi sud-coreà ho fa un 0,91%, Singapur ho fa un 1,70%, Tailàndia cedeix un 0,81% i Malàisia, un 0,46%.

Noticias relacionadas

contador