petroleoiran

Els preus del cru cedeixen terreny aquest dilluns, el dia precisament durant el qual entren en vigor les sancions dels Estats Units a les exportacions de petroli de l'Iran.

El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,59% fins als 63,52 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, referència a Europa, avança un 0,77% fins als 73,41 dòlars.

El petroli cedeix terreny davant la flexibilitat del discurs de l'Administració Trump

Amb tot, les sancions s'estan veient suavitzades a causa que els EUA segueix permetent importar cru iranià a vuit països, dels quals encara es desconeix la identitat. Amb tot, els majors importadors de cru iranià han estat històricament Xina, Índia, Corea del Sud, Turquia, Itàlia, Emirats Àrabs i Japó, a més de Taiwan.

Per la seva banda, el president de l'Iran, Hassan Rouhani, ha afirmat a la cadena televisiva estatal que "Els Estats Units volia reduir a zero les nostres vendes... però seguirem venent el nostre cru i trencarem les sancions".

El passat mes d'octubre, el Brent va acumular unes caigudes del 16%, mentre que el West Texas va acusar unes pèrdues acumulades del 18%. "Les exportacions i la producció iraniana han estat disminuint-se constantment, de fet, mostren una reducció de més d'1 milió de barrils diaris des de maig", destaca Edward Bell d'Emirates NBD Bank.

Per la seva banda, els analistes de Bell adverteixen que la demanda podria estar caient a causa d'una desacceleració de l’economia: "Els marges en un moment de preus baixos ens envien un missatge molt clar: la demanda està per sota del que s'esperava".

Noticias relacionadas

contador