trump-veut-viser-toute-firme-s-ingerant-dans-les-elections-us

El Partit Demòcrata lidera les enquestes sobre el futur domini del Congrés dels EUA segons dos sondejos publicats diumenge a menys de 48 hores de les eleccions legislatives durant les quals els republicans podrien perdre el control de la cambra baixa de la legislatura, encara que tot sembla indicar que el retindran Senat.

Segons una enquesta del WSJ/NBC News, el Partit Demòcrata manté set punts d'avantatge sobre els republicans a la pregunta de quin partit hauria de controlar el poder legislatiu al país; la mateixa diferència que atorga un altre sondeig del Washington Post/ABC News -50 a 43 per cent-.

La web especialitzada en sondejos FiveThirtyEight concedeix als Demòcrates un 84,5 per cent de possibilitats de guanyar la Cambra de Representants, i als Republicans un 84,7 per cent de mantenir el Senat.

Cada partit té elements a favor seu en aquests comicis: els Demòcrates compten amb un repunt de la participació contra l'apatia del seu electorat durant les dues últimes eleccions de 2014 i 2016; els republicans aposten per l'impacte de la figura del seu líder, el president Donald Trump, i la pròspera situació econòmica, amb el percentatge d'atur més baix des dels anys 60.

L'avantatge demòcrata pot ser enganyosa a causa de l'acusat descens que han experimentat en les enquestes des del passat mes d'agost, quan el seu avantatge es va disparar fins als 14 punts, segons l'enquesta del Post/ABC.

Amb tot, s'espera que aquests comicis siguin els que registrin un major índex de participació des de 2006, quan van començar a publicar-se aquestes dades, amb percentatges que podrien arribar, en el millor dels casos, al 70 per cent dels votants registrats.

Noticias relacionadas

contador