la-maison-blanche-n-envisage-pas-d-action-contre-amazon

Sindicats d'Amazon han convocat vaga a la planta de San Fernando de Henares (Madrid) durant el 'Black Friday' (23 i 24 de novembre), el pont de la Constitució (7, 8 i 9 de desembre), del 15 al 30 de desembre i el 3 de gener, que coincideix amb la campanya de compres de regals de Nadal i Reis.

Aquesta convocatòria es presentarà oficialment a l'empresa i autoritats laborals durant els pròxims dies, i s’espera que durant la reunió de mediació obligatòria prèvia a la vaga pugui evitar haver d'arribar novament a la paralització del centre, ha informat el sindicat CGT.

Es tracta d'unes mesures pel conflicte iniciat el març d'aquest any, després de l'anunci d'"imposició unilateral" del conveni de logística de Madrid, que dona una nova volta de rosca amb aquesta convocatòria. Es tracta de la quarta ronda d'aturades i vagues des de llavors.

Els treballadors intentaran aturar els enviaments de nou en unes dates clau per a la companyia com és aquest període nadalenc, incloent-hi el 'Black Friday', una de les jornades de més consum de l'any.

Els treballadors intentaran aturar els enviaments de nou en unes dates clau per a la companyia com és aquest període nadalenc

Els assistents a l'Assemblea General de Treballadors celebrada el 23 d'octubre van donar el vistiplau al plantejament de mobilitzacions presentat per CCOO i CGT. Un pla que encara està pendent de l'adhesió dels sindicats CSIT i UGT, "que en tot cas representen menys del 25 per cent del Comitè d'Empresa del centre".

ELS MOTIUS

Segons ha informat CGT en un comunicat, l'abril la multinacional del comerç electrònic va decidir implantar "unilateralment" el conveni del sector de la logística de Madrid al seu magatzem de San Fernando d'Henares, un dels dos centres logístics d'aquestes característiques a Espanya.

"La caducitat de l'anterior conveni propi que regulava les condicions laborals del centre va destruir drets que eren històrics al centre com el preu de l'hora extra, les categories professionals, la garantia de pujada salarial, el complement de baixa per incapacitat temporal i altres", han assenyalat.

Els sindicats també critiquen que les negociacions estan encallades des de la passada vaga de juliol

Els sindicats també critiquen que les negociacions estan encallades des de la passada vaga de juliol, sense que l'empresa hagi fet un moviment substancial en les seves posicions de degradació de condicions.

Segons aquest sindicat, la pilota està a la teulada de l'empresa, "que haurà de decidir si manté el pols amb el seu principal magatzem del centre i sud de l'Estat Espanyol paralitzat en dies clau de manera recurrent o si accedeix a garantir la continuïtat de drets per seus treballadors i treballadores".

"El juliol l'empresa ja va haver de fer front al seu 'Prime Day' sense poder comptar amb el magatzem de San Fernando (MAD4) que funcionava sota mínims envoltat pels piquets informatius i un fort dispositiu policial", han assenyalat.

Per la seva banda, Amazon Espanya ja ha explicat a Europa Press que aposten per mantenir un diàleg obert i directe amb els seus empleats. "Hem creat més de 2.000 llocs de treball permanents a Espanya des de 2011. Aquests treballs compten amb un salari competitiu, un paquet complet de beneficis i programes de formació innovadors com 'Career Choice', que finança el 95% dels estudis per als nostres empleats. Animem a qualsevol que vingui a veure-ho amb els seus propis ulls fent un tour en algun dels nostres centres logístics", han indicat.

Noticias relacionadas

contador