eurodolar265

El dòlar segueix aquest dilluns amb l'impuls alcista rebut divendres després de l'informe d'ocupació dels Estats Units, mentre els inversors han decidit enfocar-se en la gairebé segura pujada de tipus del mes de desembre de la Reserva Federal (Fed). Amb el 'bitllet verd' per sota del canvi d'1,14 dòlars contra l'euro, el mercat ha decidit deixar de banda, per ara, els resultats de les últimes enquestes sobre les eleccions de mig mandat als EUA, que apunten a una derrota dels republicans.

Mentre alguns experts assenyalen que aquest desenllaç ja està descomptat en l'euro/dòlar, altres avisen que, sigui quin sigui el resultat de la votació, el ral·li del dòlar està esgotat. Per tant, esperen que l'euro comenci a apreciar-se.

No obstant això, la moneda única té la seva pròpia dosi de problemes, amb la qüestió del pressupost italià encara planant sobre el mercat, després de les declaracions de Jean-Claude Juncker. En paraules del president de la Comissió Europea, el país transalpí no abandonarà l’euro perquè "seria un suïcidi", però la seva indisciplina amb les regles sobre els comptes del país tindrà "conseqüències".

En aquest context, l’euro/dòlar també ha trobat suport en les bones notícies que van arribant des del front del Brexit i que apunten que l'acord entre Londres i Brussel·les està cada vegada més pròxim. Amb tot, la lliura retrocedeix des dels seus màxims de dues setmanes de divendres, als 1,3050 dòlars.

Després de l'impuls del dòlar també es troba, segons expliquen els analistes de Sucden Financial la guerra comercial entre els EUA i la Xina. El dèficit comercial va augmentar a un màxim de 7 mesos amb les importacions en a rècord, mentre que el dèficit dels EUA amb la Xina també es va ampliar al seu punt més alt. "La incertesa sobre el comerç i l'impacte de les sancions de l'Iran seguiran sent un factor clau del mercat dilluns", apunten des d'aquesta empresa.

Noticias relacionadas

contador