brokerdudando
10.633,90
  • 107,00
  • 1,02%

L'IBEX (+0,72%) ha pujat aquest divendres fins als 9.240 punts al tancament d'una sessió durant la qual l'optimisme sobre les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina ha impulsat al matí unes borses europees, que han baixat el ritme després del nou rebuig del Parlament Britànic a l'acord del Brexit de la primera ministra Theresa May. El selectiu espanyol tanca d'aquesta manera el primer trimestre del 2019 amb una tèbia pujada del 8,2%.

Els valors més alcistes de la jornada a l'IBEX han estat Grífols (+3,27%), CIE Automotive (+3,10%) i Amadeus (+2,47%), aquest últim encadenant la seva quarta pujada consecutiva i aconseguint un avanç setmanal de més del 6%.

A l'altre extrem del selectiu, AENA (-1,65%) ha liderat les pèrdues després que Talos Capital hagi conclòs la col·locació d'un paquet del seu capital del gestor aeroportuari a un preu de 159,53 euros, xifra que suposa un descompte del 2,3% respecte al tancament de la passada jornada.

Les energètiques Acciona (-0,68%), Naturgy (-0,36%) i Iberdrola (-0,36%) s’han situat com el segon, tercer i quart valor més baixista, respectivament el mateix dia en què el president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha assegurat que el pla d'Energia del PSOE és "ambiciós", però "realitzable".

DE L'OPTIMISME A L’ENSURT

L'optimisme que s'ha respirat a primera hora al parquet s'ha degut al sopar "molt productiu" entre representants dels Estats Units i la Xina que va tenir lloc aquest dijous en el marc d'unes negociacions que han continuat avui. Tot sembla encaminat a arribar a un acord que podria estar proper però també llunyà, atès que les notícies oscil·len de l'optimisme al pessimisme d'un dia a un altre.

No obstant això, el nou fiasco patit per May a Westminster ha reduït notablement els avenços cap a les 4 de la tarda, fent caure la lliura per sota dels 1,30 dòlars. Les borses s'han anat recuperant de l'ensurt i finalment tots els mercats europeus han acabat en verd, encara que sense aconseguir refer-se del tot.

A l'àmbit empresarial, ha estat notícia un cop més de DIA (+2,91%), la seva OPA i les advertències de la companyia que el camí serà dur: l'empresa no generarà caixa, ni benefici ni pagarà dividend durant els primers anys del seu pla de transformació.

Fora d'Espanya, H&M (+9,56%) s'ha disparat després de publicar resultats, però el gran protagonista de la jornada és a aquestes hores Lyft, que ha debutat a Wall Street amb pujades superiors al 20% i confia en aconseguir una valoració de fins als 24.350 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador