hm 0
Wikipedia Commons

La cadena de moda sueca Hennes and Mauritz (H&M) va presentar aquest divendres un benefici net de 803 milions de corones (77 milions d'euros) durant el primer trimestre de l'any fiscal, un 41% menys. Les seves accions es disparen durant aquesta sessió en pujar més d'un 14% i impulsen els títols d'Inditex a l'IBEX 35, que avança al voltant d'un 1%.

La marca escandinava va destacar en el seu balanç l'augment de les vendes a preu íntegre i les millores introduïdes tant en compres com en logística, coses que van propiciar un resultat que supera les previsions dels analistes. El balanç es va veure afectat negativament per la transició a una nova plataforma digital a Alemanya, el seu principal mercat mundial, que va frenar les vendes en aquest país.

El benefici net de l'any passat va estar marcat, a més, per un ingrés de 399 milions de corones sueques (38 milions d'euros), a causa d'una reforma fiscal als Estats Units, segons va explicar H&M en un comunicat. El guany net d'explotació (EBIT) va ser de 1.005 milions (96 milions d'euros), un 17% inferior al d'un any abans. Mentrestant, les vendes, sense comptar l'IVA, van ascendir fins a 51.015 milions (4.882 milions d'euros), un 10% més.

"Els canvis que s'estan introduint han contribuït a una evolució positiva de les vendes, amb més a preu complet; menors baixades de preus i majors quotes de mercats a la majoria dels països", va assenyalar en el seu balanç la companyia.

Una oferta més sòlida als clients i les millores introduïdes van propiciar que la baixada de preus es reduís gairebé un 1,5% en relació amb la facturació, comparat amb el primer trimestre de l'any fiscal anterior. H&M ha anunciat que aquest any realitzarà el seu llançament en Myntra i Jabong, les principals plataformes de comerç digital a l'Índia.

El benefici net de l'any passat va estar marcat per la reforma fiscal als Estats Units

El principal rival de la companyia de distribució tèxtil espanyola Inditex, propietària de marques com Zara i Massimo Dutti, planeja obrir 175 nous establiments aquest any, la majoria en mercats en creixement, alhora que reduirà la xifra de botigues a Europa en mig centenar.

Segons els analistes de Bankinter, els resultats d'H&M "baten les expectatives i mostren una recuperació de vendes i marges". No obstant això, "els beneficis segueixen penalitzats pels costos associats al procés de reestructuració i per la implementació de nous sistemes logístics en diversos països". "La reestructuració està tenint un impacte positiu en vendes i, un cop finalitzada, s'hauria de traslladar als beneficis".

"La repetició del dividend de 2017, que suposa situar el repartiment de dividends al 127,5%, mostra la confiança de l'equip gestor en què les bases del negoci estan millorant, les inversions seran inferiors el 2019 i el grup té una sòlida situació financera", afegeixen, alhora que creuen que "l'estratègia digital està donant els seus fruits", encara que "la incògnita segueix sent la capacitat del grup de millorar els marges i reduir els inventaris".

"Creiem que el valor descomptarà positivament les perspectives descrites: millora gradual de ingressos i marges. H&M cotitza amb un descompte significatiu enfront d'Inditex i una rendibilitat per dividend del 6,9%", conclouen des de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador