boris-johnson 20180719123214

Boris Johnson ha confirmat que votarà a favor de l'acord de Theresa May perquè, en cas contrari, es perdria el Brexit. A través del seu compte a Twitter, Johnson ha donat a conèixer que ha pres aquesta "dolorosa" decisió en un dia durant el qual s'hauria produït la sortida oficial del Regne Unit de la Unió Europea (UE).

Des de fa diversos mesos, l'exsecretari de Relacions Exteriors per al Brexit i exalcalde de Londres ha estat denunciant l'acord de May. Són "coses d'un estat vassall", solia dir. No obstant això, ara Johnson ha canviat d'opinió. "Avui és el dia que vam prometre al país que deixaríem la UE. Lamento amargament que no hàgim pogut complir aquesta promesa. En el seu lloc, avui anem a votar sobre l'acord de retirada", ha escrit a la xarxa social.

"Vaig arribar a la trista conclusió que ni aquest govern ni aquest Parlament estan disposats a anar-se'n sense cap acord"

El debat ha començat aquest divendres sobre les 10 hores i està previst que s'allargui fins a migdia, moment en què es produirà la votació dels parlamentaris britànics. La primera ministra va oferir aquesta setmana la seva dimissió a canvi que el Parlament aprovés el seu pla per al Brexit.

Johnson reconeix que ha "estat i segueixo sent molt crític amb el tracte", però "ara tenim una tria que fer i això significa triar entre les opcions que realment existeixen. Vaig arribar a la trista conclusió que ni aquest govern ni aquest Parlament estan disposats a marxar sense cap acord. Per tant, correm el risc de ser forçats a acceptar una versió encara pitjor del Brexit o perdre el Brexit del tot. Un mal acord que tenim l'oportunitat de millorar en la següent etapa de les negociacions ha de ser millor que aquestes alternatives".

"És molt dolorós votar per aquest acord. Però espero que ara puguem treballar junts per posar remei als seus defectes, evitar el parany del respatller i esforçar-nos per lliurar el Brexit pel qual va votar la gent", ha conclòs Johnson.

Noticias relacionadas

contador