buffetecnbc

El multimilionari Warren Buffett creu que l'economia ha perdut força recentment. "Sembla que el ritme de creixement s'ha alentit", ha dit el president i CEO de Berkshire Hathaway. El seu comentari es produeix quan els temors d'una desacceleració econòmica han reduït dràsticament els rendiments dels bons del Tresor als EUA.

Durant una entrevista a la CNBC, Buffett ha assegurat que no està preocupat, tot i que considera que "l'economia podria estar creixent a un ritme més lent". Tot i això, "això no canvia res del que fem. Si hi hagués una llum vermella intermitent, si hi hagués una llum vermella a tot volum, seguiríem invertint de la mateixa manera que ho fem nosaltres".

Les paraules de Buffet coincideixen amb un moment d'incertesa en què creix la preocupació sobre que el creixement econòmic dels Estats Units podria estar estancat. Això ha augmentat la volatilitat al mercat de valors i ha empès els rendiments del tresor a la baixa.

Buffett assegura que no està preocupat, tot i que "l'economia podria estar creixent a un ritme més lent"

Fa uns dies, el diferencial entre el rendiment dels bons a 10 anys i la seva contrapart de 3 mesos es va tornar negatiu, cosa que va provocar l'anomenada inversió de la corba de tipus, cosa que és vist pels inversors com un senyal que una recessió podria estar arribant.

Buffet ha fet aquestes declaracions en apreciar una desacceleració en la companyia ferroviària propietat de Berkshire Hathaway, BNSF, que està mostrant un senyal de creixement més lent, encara que l'empresari considera que algunes de les dades poden estar distorsionades per factors estacionals, com el clima.

"Sembla que s'està desaccelerant. No vull dir que estigui canviant de rumb, però sembla que en totes les empreses, especialment a les estadístiques ferroviàries, l'economia podria estar creixent a un ritme més lent".

Malgrat tot, Buffet ha repetit la seva mantra que els Estats Units és el millor lloc per invertir diners. "Realment vull apostar pels Estats Units. Déu ha beneït a Amèrica", ha dit.

contador