• Les borses europees han reobert després del festiu l'1 de maig
  • Wall Street cotitza amb lleus moviments a l'espera de la Fed
broker263

L'IBEX ha aconseguit reconquistar aquest dimecres els 10.000 punts (+ 1,09%, 10.088 punts), de manera que l'índex recupera un nivell que no aconseguia des de feia tres mesos. La majoria dels índexs europeus tanquen amb pujades després del retard de l'entrada en vigor dels aranzels a l'acer i l'alumini de Donald Trump.

  • 11.239,30
  • 0,78%

Amb la majoria de valors cotitzant en verd, Indra ha liderat els guanys en pujar un 3,48%, seguit d'Amadeus, que ha pujat un 3,36% després que els experts de JP Morgan hagin emès un informe en el qual, tot i rebaixar lleugerament les seves expectatives per a 2018, projecten unes previsions per sobre del consens dels analistes. També en verd han destacat les pujades de CaixaBank (+3,19%) i IAG (+2,9%).

En canvi, Siemens Gamesa ha estat el valor més baixista en deixar-se un 1,02%. També en vermell ha destacat Acciona (-0,32%) i Ferrovial (-0,28%), encara que a penes hi ha hagut cinc valors amb pèrdues.

Al Mercat Continu, un dels valors més alcistes ha estat Catalana Occident (+4,92%), animada després d'un informe de JP Morgan en què ha millorat la seva visió de la companyia i li ha atorgat un preu objectiu de 49 euros, xifra que suposa un potencial del 27%, ja que tanca als 38,35 euros.

EUROPA

Els experts expliquen que les places europees estan cotitzant amb alces animades, en bona mesura, pel fet que els Estats Units ha concedit un mes de pròrroga als seus principals socis comercials, entre ells a la Unió Europea (UE), per renegociar les tarifes a alumini i l'acer. "Això representa un alleujament per als mercats, ja que evita una confrontació directa entre les dues majors socis comercials: els EUA i la UE", assenyalen els analistes de Link Securities al seu informe diari.

La reobertura de les places europees després del festiu d'aquest dimarts es produeix després que ahir Wall Street, que sí que va obrir, acabés la sessió mixt (Dow Jones: -0,27%; S&P: +0,25%; Nasdaq: +0,91%) i de les caigudes moderades que s'han donat a Àsia. Els mercats estan pendents d'Apple (puja més d'un 4%) i de les tecnològiques, després que la companyia publiqués aquest dimarts, després del tancament, els seus resultats del primer trimestre de 2018 (segon trimestre fiscal per a la companyia), que van superar les expectatives. Apple també va anunciar una recompra d'accions per valor de 100.000 milions de dòlars addicionals a la recompra actual de 210.000 milions, mentre que va incrementar el seu dividend trimestral fins 0,73 dòlars per acció.

AGENDA DEL DIA

Però, sens dubte, la cita clau d'aquesta sessió de dimecres serà la reunió de la Reserva Federal (Fed). Segons Michael Hewson, analista cap de CMC Markets al Regne Unit, la trobada de dos dies del banc central nord-americà que finalitza avui estarà marcat per la preocupació per la inflació i la solidesa de l'economia dels Estats Units. La trobada, assenyala, "oferirà als legisladors una oportunitat per criticar la salut de l'economia dels Estats Units abans de l'esperat increment dels tipus que es produirà al proper mes", apunta Hewson. L'expert de CMC Markets recorda que aquest divendres es coneixerà una altra referència important per a la Fed, com és l'informe d'ocupació d'abril a l'altra banda de l'Atlàntic. A més, l'informe d'ocupació de la consultora ADP ha mostrat que el país va crear a l'abril 204.000 llocs de treball, a prop de les previsions de 200.000.

De la reunió de maig esperem que el FOMC (Comitè Federal de Mercat Obert) mantingui els tipus al rang de l'1,50% -1,75%. Creiem que és poc probable que la Fed canviï els seus senyals de política monetària de manera significativa. La pujada (de tipus) prevista per al juny ja està gairebé totalment descomptada", afegeixen els experts de Danske Bank.

El PIB de la Zona Euro del primer trimestre s'ha expandit un 0,4%, xifra que suposa un alentiment del seu ritme de creixement, ja que va augmentar un 0,7% durant l'últim quart del 2017, segons ha anunciat Eurostat. Per la seva banda, la taxa d'atur de la Zona Euro de març es manté al 8,5%, tal com s'esperava.

Noticias relacionadas

contador