• Divendres es publicaran les dades d'ocupació del Govern dels Estats Units
ep bandera estados unidos
EUROPA PRESS

Les empreses dels Estats Units van crear 204.000 llocs de treball durant el passat mes d'abril, una xifra que representa un descens respecte a la xifra revisada de 228.000 nous llocs de treball generats al març, segons les dades publicades per la consultora ADP en col·laboració amb Moody's.

Les dades d'ADP, que es divulguen mensualment dos dies abans que el Govern nord-americà informi sobre les seves estadístiques laborals, solen prendre precisament com a mostra de les xifres estatals d'ocupació. Junts amb el PCE, la dada del Govern d'ocupació és un dels principals indicadors en què es fixa la Reserva Federal en les seves decisions sobre els tipus d'interès. Després d’aquesta dada, ja és el sisè mes consecutiu durant el qual es creen més de 200.000 llocs de treball.

"Tot i les creixents tensions comercials, la major volatilitat als mercats financers i les males condicions meteorològiques, les empreses nord-americanes estan creant, de forma robusta, més de 200.000 llocs de treball al mes", va dir l'economista en cap de Moody's Analytics, Mark Zandi, i alhora ha afegit que, a aquest ritme, la desocupació aviat se situarà al 3%, un territori "arriscat", ja que l'economia amenaça de sobreescalfar-se.

En concret, el sector de la construcció va generar 27.000 llocs de treball a l'abril, el relacionat amb els recursos naturals i mineria va donar feina a 7.000 persones, mentre que les fàbriques ho van fer a 10.000.

Per la seva banda, els serveis de salut i educació van generar 39.000 llocs de treball i els serveis professionals ho van fer a 34.000. El sector dedicat a l'oci va crear 36.000 nous llocs de treball i el comerç, transport i altres serveis públics van donar feina a 14.000 persones. L'activitat financera va generar 7.000 llocs de treball. Al contrari, les empreses d'informació van ser les úniques que van destruir ocupació, ja que van acomiadar 2.000 treballadors.

Així mateix, les petites empreses (amb menys de 49 treballadors) van generar 62.000 llocs de treball, les mitjanes empreses (entre 50 i 499 treballadors) van crear 88.000 llocs de treball i les grans empreses (més de 500 treballadors) van donar feina a un total de 54.000 persones.

"El mercat laboral continua mantenint un ritme constant de fort creixement, amb pocs senyals de desacceleració", va assegurar el vicepresident i codirector d'ADP Research Institute, Ahu Yildirmaz, encara que va advertir de les cada vegada més dificultats dels empresaris per trobar mà d'obra qualificada.

En aquest sentit, ha explicat que l'augment de llocs de treball a la indústria de serveis professionals i de negocis d'alta qualificació va representar més de la meitat de tots els llocs de treball agregats aquest mes. "La indústria de la construcció, que també depèn de mà d'obra qualificada, va continuar la seva tendència d'augment constant de l'ocupació per sisè mes consecutiu", ha apuntat.

Noticias relacionadas

contador