• El Nikkei, el Topix i el Kospi acaben amb baixades d'entre el 0,24% i el 0,54%
cb1asia1 short1

Els parquets d'Àsia-Pacífic tanquen la sessió d'aquest dimecres amb pèrdues molt pendents de la decisió de la Reserva Federal (Fed), que conclou avui la seva reunió de dos dies. El Nikkei 225 ha cedit un 0,16% i el Topix, un 0,28% arrossegat pel petroli i els fabricants d'automòbils. Per la seva banda, el Kospi ha caigut un 0,54%.

Àsia tanca així ballant al so de Wall Street, que va acabar amb signe mixt i amb alces destacades per al Nasdaq. Cal subratllar que, després del tancament, Apple va presentar els seus resultats trimestrals, que van superar el consens. Precisament les fabricants de lents per a telèfons intel·ligents Sunny Optical i Largan Precision han repuntat fins a un 5% a Hong Kong i Taiwan, respectivament, gràcies als bons resultats de la companyia dirigida per Tim Cook.

Els mercats asiàtics segueixen a prop les negociacions comercials entre els EUA i la Xina, a més de la decisió de la Reserva Federal sobre política monetària

Els mercats asiàtics estan a l'espera del resultat de les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina, a més de la decisió de la Reserva Federal sobre els propers passos a seguir en la seva política monetària.

Un augment dels tipus no entra dins del full de ruta dels analistes per a la reunió d'aquest dimecres, tot i que sí que està a les travesses per a la propera reunió que se celebrarà del 12 al 13 de juny.

En matèria de divises, el dòlar ha cedit part dels seus guanys enfront del ien. Per la seva banda, el dòlar australià ha seguit depreciant i ha tancat als 0,7486 dòlars. Així mateix, el PMI manufacturer Caixin de la Xina ha experimentat una pujada fins a 51,1 a l'abril, respecte al 50,9 previst pels analistes.

Els preus del petroli, per la seva banda, pugen lleugerament molt pendents de les possibles sancions dels Estats Units a l'Iran, però llastats per l'increment dels inventaris nord-americans després de l'obertura de cinc noves plataformes petrolíferes aquesta mateixa setmana. El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,15%, fins als 73,24 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als Estats Units, repunta un 0,49%, fins als 67,58 dòlars.

Noticias relacionadas

contador