• L'índex va assenyalar un enfortiment més feble de les condicions empresarials
boysen fabrica

L'activitat del sector manufacturer d'Espanya ha alentit el seu creixement al mes d'abril d'acord amb l'índex PMI, que s'ha situat al 54,4, des del 54,8 de març, segons ha informat IHS Markit aquest dimecres.

Durant el quart mes de l'any, l'índex va assenyalar un enfortiment més feble de les condicions empresarials, que va ser el més lent des de setembre de 2017.

L'índex va assenyalar un enfortiment més feble de les condicions empresarials

Així, a l'abril hi va haver nous indicis d'una relaxació de l'impuls de creixement al sector manufacturer espanyol, assenyala l'informe, que afegeix que, tot i que el ritme d'expansió de la producció va recuperar terreny, es van observar augments més lents de les noves comandes i de l’ocupació.

Tot i això, valora que el sector va continuar mantenint un creixement durant el mes i que hi va haver indicis d'una disminució de les pressions inflacionistes, ja que tant els costos de les entrades com els preus cobrats van pujar a taxes més febles.

El directiu d'IHS Markit, Andrew Harker, ha assenyalat que "les condicions empresarials van continuar millorant a un ritme sòlid, i si les dades es mantinguessin al nivell actual, no hi hauria cap motiu per preocupar-se". Per això, ha considerat que les dades durant els propers mesos "seran claus per il·lustrar si el sector manté un creixement sòlid o entra en un sotrac suau més prolongat".

Noticias relacionadas

contador